Predsjednica Grabar-Kitarović: Čestitke Borni, vjerujem da večeras može biti 2-0

Predsjednica Grabar-Kitarović: Čestitke Borni, vjerujem da večeras može biti 2-0

Čestitam Borni na pobjedi. Vjerujem da večeras može biti 2-0 i da to već riješimo sutra u parovima pa da se u nedjelju opustimo, izjavila hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u kratkom razgovoru za hrvatske medije po završetku prvog dvoboja finala Davis Cupa u Lilleu, u kojem je Borna Ćorić u tri seta (6-2, 7-5, 6-4) pobijedio Jeremyja Chardyja i donio Hrvatskoj prvi od potrebna tri boda.

“Počelo je na najbolji mogući način. Prije svega, čestitam Borni na ovoj pobjedi. Malo sam se zabrinula kad sam vidjela da je otišao na medicinsku pauzu. Nadam se da je sve u redu. Ne znamo o čemu je riječ, vidjela sam da se za nogu držao. Vidjet ćemo. Računamo i dalje, naravno. Navijat ćemo zdušno kao i do sada. Vjerujem da večeras možemo sa 2-0 i sutra, naravno, u parovima i da mi to već sutra riješimo pa da se u nedjelju onda malo opustimo”, rekla je odlično raspoložena hrvatska predsjednica koja je meč promatrala iz svečane lože u društvu predsjednice Hrvatskog teniskog saveza Nikoline Babić i ministra državne imovine Gorana Marića.

U Lilleu je trebao biti i francuski predsjednik Emanuel Macron, ali su ga državničke obveze spriječile u dolasku.

“Nismo se čuli zadnjih nekoliko dana, nego prije nekoliko dana kad je najavio da ipak neće doći, tako da sam ja odlučila izravno doći u Lille, a ne u Pariz, na sastanak koji smo bili predviđali u jednom trenutku. Međutim, koliko ja znam u nedjelju su i neke obveze što se tiče Europske unije, a ovih dana je imao i nekoliko putovanja, tako da nije mogao doći, a zapravo smo se toliko dugo dogovarali da ćemo biti zajedno i da ćemo navijati”, rekla je predsjednica nasmijavši se na novinarsku konstataciju kako je možda slutio da bi rezultat za Francuze mogao biti loš.

“Ja bih došla čak i da ga slutim. Ja uvijek vjerujem u pobjedu i moramo vjerovati u pobjedu, s takvim stavom ići u svaku utakmicu, u svaki meč”, zaključila je hrvatska predsjednica i najavila doček za tenisače kakav je nedavno i priredila nogometnoj reprezentaciji.

“Naravno. Moramo i za njih spremiti doček, kako da ne. Mislim da će ovo, u svakom slučaju, biti sjajna promocija Hrvatske u svijetu, a ja se veselim pobjedi i da ćemo slaviti, nadam se već sutra.” (Hina)

Foto/sreenshot

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI