Predsjednica Grabar-Kitarović zahvalila hrvatskim braniteljicama na doprinosu u obrani domovine

Predsjednica Grabar-Kitarović zahvalila hrvatskim braniteljicama na doprinosu u obrani domovine

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je u srijedu u svom Uredu članice Udruge “Braniteljice Domovinskog rata Republike Hrvatske” i zahvalila braniteljicama koje su zajedno s braniteljima, pridonjele obrani hrvatske slobode i neovisnosti, istaknuvši kako je njihova uloga tijekom Domovinskog rata neupitna, kao i danas kada djeluju na dobrobit grada Vukovara i njegovih stanovnika.

Predsjednica Udruge “Braniteljice Domovinskog rata Republike Hrvatske” Svjetlana Dželalija-Kovačić upoznala je predsjednicu Grabar-Kitarović s radom udruge te programima koje provode, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Između ostalog, spomenula je razne humanitarne projekte koji uključuju prikupljanje donacija za potrebite obitelji hrvatskih branitelja te suradnju s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata.

Udruga prikuplja dokumentaciju o ženama braniteljicama, organizira okrugle stolove, tribine i promocije knjiga na temu Domovinskog rata, a Dželalija-Kovačić najavila je i inicijativu postavljanja prvog spomenika braniteljicama u Vukovaru.

Zajedno sa članicama Udruge, predsjednica Grabar-Kitarović je u svom Uredu primila i vukovarsku dogradonačelnicu Ivanu Mujkić te predsjednika i člana Savjeta za branitelje grada Vukovara Tomislava Josića.

Josić je informirao predsjednicu o nedavno obilježenom Danu hrvatskih braniteljica i branitelja Vukovara, koji se već tradicionalno, petu godinu za redom obilježio u znak zahvale svim onima koji su se nesebično borili za Domovinu.

Izrazivši zahvalnost braniteljicama iz Domovinskog rata, koje su zajedno s braniteljima dale svoj doprinos u ostvarenju i obrani naše slobode i neovisnosti, časno je branili, obranili i oslobodili Hrvatsku, predsjednica Grabar-Kitarović naglasila je kako je njihova tadašnja uloga neupitna, kao i danas kada djeluju na dobrobit grada Vukovara i svih naših sugrađana.

Na primanju u Uredu predsjednice bila je i dr.sc.Ljiljana Zmijanović članica Udruge “Braniteljice Domovinskog rata Republike Hrvatske” ,hrvatska braniteljica s 482 dana borbenog sektora, javnosti poznata kao Doktorica znanosti koja je bila jedna od šestero kandidata koji su aspirirali na mjesto novog ravnatelja Nacionalnog parka “Krka”, koju je očito zaobišao Zakon o hrvatskim braniteljima. Iz NP-a Krka otišla je nakon što joj je ponuđeno degradirajuće radno mjesto pa je danas nezaposlena.

Autor/Hina/Totalno.hr/Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI