Hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović u posjetu Afganistanu

Hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović u posjetu Afganistanu

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u posjetu je Afganistanu, trećem u dosadašnjem mandatu, priopćio je u petak njezin ured.

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske boravi u posjetu pripadnicima hrvatskog kontingenta u misiji „Odlučna potpora“ (Resolute Support) u Islamskoj Republici Afganistanu.

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske u Kabulu i Mazar-e Sharifu, osim s pripadnicima hrvatskog kontingenta u misiji „Odlučna potpora“ (Resolute Support), susrest će se sa zapovjednikom misije „Odlučna potpora“ (Resolute Support) Johnom W. Nicholsonom, zapovjednikom Zapovjedništva za obuku, savjetovanje i potporu – Sjever (TAAC-N) brigadnim generalom Gerhardom Ernstom-Peterom Klaffusom te visokim civilnim predstavnikom u TAAC-N Karstenom Diethelmom Geierom.

Prilikom boravka u Islamskoj Republici Afganistan Predsjednica Republike sastat će se s predsjednikom Islamske Republike Afganistana Ashrafom Ghanijem te glavnim izvršnim dužnosnikom Abdullahom Abdullahom.

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI