Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila izaslanstvo Udruge ratnih veterana 204. vukovarske brigade

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila izaslanstvo Udruge ratnih veterana 204. vukovarske brigade

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Udruge ratnih veterana 204. vukovarske brigade koje joj je predstavilo projekt izrade monografije radnog naslova „Obrana Vukovara i 204. vukovarska brigada“.

Istaknuli su kako im je namjera do proslave 30-te obljetnice osnutka 204. vukovarske brigade izraditi autentičan prikaz obrane Vukovara i svih pripadajućih mu mjesta i naselja, sa svim specifičnostima i značajkama u povijesnom i zemljopisnom kontekstu, ali i konkretnim podacima o broju uključenih branitelja i postrojbama koje su sudjelovale u obrani Vukovara.

Prilikom susreta razgovaralo se i o statusu 204. vukovarske brigade i njezinih pripadnika te o potrebi podizanja i promicanja značaja, uloge i ugleda postrojbe. U tom je smislu posebno istaknuta činjenica da je 204. vukovarska brigada vjerojatno jedina od značajnijih ratnih brigada koja sve do 2017. godine nije imala svoju udrugu, priopćeno je iz Ureda predsjednice Grabar-Kitarović.

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI