Predsjednica Grabar-Kitarović primila izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice

Predsjednica Grabar-Kitarović primila izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice koje je predsjednicu upoznalo s pripremama za ovogodišnju protupožarnu sezonu, predstojećim zakonodavnim inicijativama s ciljem dodatnog unapređivanja vatrogastva te ostvarenim rezultatima u opremanju vatrogasnih postrojbi i društava novom opremom, prvenstveno povlačenjem sredstava iz EU fondova.

Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader (HDZ) zahvalio je Predsjednici Republike na pruženoj kontinuiranoj potpori vatrogascima, koja se očitovala i kroz usmjeravanja rada Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike na naučene lekcije iz prethodne, izrazito zahtjevne protupožarne sezone. Naglasio je kako su preporuke Vijeća, na prijedlog Hrvatske vatrogasne zajednice uvrštene u program Vlade Republike Hrvatske za protupožarnu sezonu 2018.

U svezi koordinacije protupožarnih snaga u predstojećoj protupožarnoj sezoni posebno je naglašen ostvareni napredak kroz ustrojavanje združenog Operativnog vatrogasnog zapovjedništva (OVZ) u vojarni „Knez Trpimir“ u Divuljama.

Ustrojavanje OVZ-a jamči znatno višu razinu situacijske svijesti kroz praćenje podataka s požarišta u realnom vremenu te dodatno skraćivanje vremena reakcije i angažiranja adekvatnih protupožarnih snaga na terenu.

Predsjednica Grabar-Kitarović zahvalila je vatrogascima na predstavljenim planovima te im zaželjela uspješnu i sigurnu protupožarnu sezonu i čim manju potrebu za njihovim angažiranjem na terenu, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Autor/H/B.B./Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI