Predsjednica Grabar-Kitarović primila izaslanstvo Poticajnog odbora „Od imena do samostalnosti“

Predsjednica Grabar-Kitarović primila izaslanstvo Poticajnog odbora „Od imena do samostalnosti“

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović primila je u petak, u povodu 30. obljetnice sastanka intelektualaca i disidenata na Plešivici, na kojem je bio i dr. Franjo Tuđman, kasnije predsjednik HDZ-a i prvi hrvatski predsjednik, domaćina toga sastanka Antu Ledića.

U povodu obilježavanja 30. obljetnice događaja na Plešivici 1989.-2019. i pokroviteljstva, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sastala se s izaslanstvom Poticajnog odbora gospodom Antom Ledićem, Vladom Marićem i Mihovilom Bogoslavom Matkovićem, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Predsjednica Republike zahvalila je na naporima da se čuvaju uspomene te kazala kako je prošlost izuzetno važna, ali da je važnija budućnost Hrvatske na kojoj treba neumorno raditi, kaže se u priopćenju.

Ante Ledić zahvalio je predsjednici Grabar-Kitarović na pokroviteljstvu i razumijevanju da se zaboravu otrgne događaj koji, kako je istaknuo, ima povijesnu težinu. Podsjetio je da je još samo četvero živih od četrnaest sudionika tog događaja na kojemu je predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman izabran za predsjednika pokreta za demokratske procese koji su se događali, naglasio je, i prije samog pada Berlinskog zida.

Članovi današnjeg izaslanstva, navodi se u priopćenju, ističu da su to bila opasna vremena, ali s puno vjere koja je bila jača od ijednog straha. Bili su odlučni da treba ići tragom istine koja se teško prihvaćala. Na spomenutom sastanku tvrde, izabrano je i ime Hrvatska demokratska zajednica, kaže se u priopćenju. (Hina)

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI