Predsjednica Grabar-Kitarović o pitanju nestalih razgovarala s izaslanikom srbijanskog predsjednika Matićem

Predsjednica Grabar-Kitarović o pitanju nestalih razgovarala s izaslanikom srbijanskog predsjednika Matićem

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je danas povjerenika Predsjednice Republike za nestale u Domovinskom ratu Ivana Vrkića i Verana Matića posebnog izaslanika predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za rješavanje pitanja nestalih s Hrvatskom

Povjerenik Vrkić i posebni izaslanik Matić izvijestili su Predsjednicu o dinamici suradnje dviju država u pronalaženju nestalih osoba, što je iznimno važno humanitarno pitanje, ali i test spremnosti dviju država za unaprjeđenje međusobnih odnosa u cjelini.

Rješavanje pitanja pronalaska nestalih osoba mora biti prioritetna zadaća dviju država u kontekstu saniranja teškog ratnog nasljeđa , naglasila je predsjednica Republike. U tom smislu, imenovanje posebnih povjerenika dvaju predsjednika za rješavanje tog pitanja vrlo je važan korak naprijed. Stoga nema nijednog opravdanog razloga da se sada odugovlači s njegovim rješavanjem.

Predsjednica Grabar-Kitarović izrazila je uvjerenje da će njezin povjerenik Vrkić i posebni izaslanik predsjednika Vučića Matić intenzivno nastaviti suradnju, uz svu potrebnu pomoć nadležnih tijela obiju država. U tome smislu, Predsjednica Republike izrazila je svoju punu potporu i očekivanje konkretnih rezultata, priopćio je Ured predsjednice.

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI