Predsjednica Grabar-Kitarović izrazila sućut guvernerki Novog Zelanda zbog napada u Christchurchu

Predsjednica Grabar-Kitarović izrazila sućut guvernerki Novog Zelanda zbog napada u Christchurchu

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je u petak sućut guvernerki Novog Zelanda Patsy Reddy povodom terorističkih napada na džamije u gradu Christchurchu u kojima je poginulo najmanje 49 ljudi, priopćeno je iz njezinog ureda.

“Republika Hrvatska i ja osobno osuđujemo ove brutalne napade na nevine ljude te ostajemo odlučni u borbi protiv terorizma, vjerske netrpeljivosti i svakog oblika netolerancije”, poručila je Grabar-Kitarović u poruci guvernerki te zemlje Patsy Reddy.

“U ovim teškim trenucima tuge i boli, molim Vas, Vaša Ekscelencijo, prenesite izraze naše sućuti i solidarnosti s obiteljima stradalih, kao i svim građanima Vaše države. Želimo brz oporavak ozlijeđenima te snagu i hrabrost novozelandskom narodu kako bi prebrodili posljedice ovih stravičnih zločina“, stoji u sućuti predsjednice.

U napadu maskiranih ekstremista u petak na dvije džamije u novozelandskom Christchurchu poginulo je najmanje 49 ljudi, u događaju koji je premijerka Jacinda Ardern opisala jednim od najcrnijih dana u povijesti zemlje. Policija je uhitila četvero osumnjičenika. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI