MAKEDONIJA – Predsjednica Grabar-Kitarović se sastala s hrvatskim gospodarstvenicima i pripadnicima hrvatske policije

MAKEDONIJA – Predsjednica Grabar-Kitarović se sastala s hrvatskim gospodarstvenicima i pripadnicima hrvatske policije

Drugog dana službenog posjeta Makedoniji, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s hrvatskim gospodarstvenicima te pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova RH koji su u misiji čuvanja južne granice u Gevgeliji, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Predsjednica je kazala kako je njezin posjet Makedoniji potvrda dobrih bilateralnih odnosa dviju država, no kako i Hrvatska i Makedonija žele unaprijediti svoje odnose, te je u tom smislu bitno iskoristiti mogućnosti obiju zemalja za jačanje gospodarske suradnje. Izrazila je zadovoljstvo ostvarenim iznosima u robnoj razmjeni kao i turističkim posjetima, te istaknula kako su hrvatske tvrtke, poput Podravke, Kraša, i M SAN Grupe, zadovoljne poslovanjem u Makedoniji.

Pripadnicima hrvatske Policije Predsjednica je iskazala zahvalnost u pružanju potpore makedonskim kolegama u nadzoru ilegalnih migracija, te davanju važnog doprinosa naporima Republike Hrvatske u suočavanju s jednim od najznačajnijih izazova hrvatske nacionalne sigurnosti.

„Vašim je angažmanom Hrvatska, uz druge srednjeeuropske partnere, poslala snažnu poruku solidarnosti Makedoniji, svjesna kako ne možemo i ne smijemo od Makedonije očekivati da se sama suoči s ovim ogromnim izazovom“, poručila je Predsjednica.

Predsjednica Grabar-Kitarović susrela se i s biskupom skopskim monsinjorom Kirom Stojanovim te skopskim župnikom don Davorom Topićem, koji su ju upoznali sa župnom zajednicom i aktivnostima u župi te tom prigodom zahvalili Predsjednici na potpori Republike Hrvatske i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Skopju.

U nastavku dana predsjednica Grabar-Kitarović održat će bilateralne susrete s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom te predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom, nakon čega će sudjelovati na Plenarnom zasjedanju godišnjeg sastanka Predsjedničkog procesa Brdo-Brijuni.

Autor/H/B.B./Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI