Predsjednica Grabar-Kitarović primila Milana Vrkljana pročelnika Zavoda za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma „Mladen Sekso“

Predsjednica Grabar-Kitarović primila Milana Vrkljana pročelnika Zavoda za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma „Mladen Sekso“

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je prof. dr. sc. Milana Vrkljana, pročelnika Zavoda za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma „Mladen Sekso“ KBC-a Sestre milosrdnice, priopćio je ured predsjednice.

Prilikom susreta prof. dr. sc. Vrkljan upoznao je predsjednicu s pripremama svečanosti obilježavanja 60. obljetnice osnutka i rada Zavoda, koji će se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike održati u ožujku ove godine.

Grabar-Kitarović je izrazila zadovoljstvo proslavom visoke obljetnice postojanja vodeće ustanove na području suvremene endokrinologije u Hrvatskoj te uvjerenje kako će se Zavod, utemeljen na dugogodišnjoj tradiciji i prepoznatljiv po svojoj izvrsnosti, nastaviti prilagođavati potrebama pacijenata i pridonositi unaprjeđenju kvalitete medicinske usluge u Republici Hrvatskoj.

Zavod za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma, koji je 1959. godine osnovao akademik Mladen Sekso, ove godine slavi 60. obljetnicu osnutka i rada, a i danas je vodeća ustanova u Republici Hrvatskoj na području suvremene endokrinologije, unutar kojeg djeluju stacionarni i poliklinički dio. Stacionarni dio čine Odjel za dijabetes, Odsjek za endokrinološku onkologiju, a u osnivanju je i Odsjek za bolesti metabolizma.

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI