Hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović doputovala u Soči; večeras se sastaje s ruskim premijerom

Hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović doputovala u Soči; večeras se sastaje s ruskim premijerom

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je u subotu u Soči gdje će navečer službeno nazočiti utakmici četvrtfinala na Svjetskom nogometnom prvenstvu Hrvatska-Rusija i sastati se s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom.

Vatreni dočekali hrvatsku predsjednicu u Sočiju

Predsjednica Grabar-Kitarović je najavila da će njezin bilateralni susret s Medvedevom, koji će se održati prije utakmice, većinom biti usredotočen na gospodarske teme te da posebno želi s njim razgovarati o pitanju Agrokora.

“Ono što želimo nakon ove nagodbe, za koju se nadam da će ići sve u redu, da se Agrokor ne samo digne na noge nego da bude onako kako su mi obećali predstavnici u budućoj upravi Agrokora, da to bude jedna od najboljih europskih kompanija koja će se temeljiti na izvozu, da se svi vjerovnici, svi dobavljači, od Belja do svih ostalih, da se i oni guraju, da se guraju njihovi proizvodi posebno izvoz ovdje u Rusiji. Vjerujem da tu možemo naći svoje tržište i u okviru režima sankcija koji postoji”, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović u izjavi za novinare po dolasku u Soči.

Kazala je kako je puno toga odrađeno od njezinog posljednjeg posjeta i sastanka s predsjednikom Vladimirom Putinom u Sočiju te susreta s premijerom Medvedevom u Moskvi u listopadu prošle godine.

“Riješili smo na političkoj razini pitanje zagađenja zraka u Slavonskom Brodu iz rafinerije u Bosanskom Brodu. Ruska strana se apsolutno obvezala učiniti sve što je potrebno. Sad je na Croduxu, na ruskom partneru i partneru iz Republike Srpske da to provedu u djelo”.

Također je rekla da je u međuvremeno riješeno i pitanje ruskog kulturnog centra, pitanje remonta helikoptera kao i sve ostalo što je bilo tema prošlog razgovora.

Hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović pridružit će se večeras ruskom premijeru u VIP loži. Na Svjetsko nogometno prvenstvo pozvao ju je predsjednik Putin, a poziv za Soči ponovilo je nekoliko ruskih dužnosnika kao i ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov.

S obzirom na to da Hrvatska igra sa zemljom domaćinom predsjednica je prihvatila poziv te će službeno nazočiti utakmici.

Autor/Hina/Foto/Igor Kralj/Pixsell

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI