ČAKOVEC – Predsjednica Grabar Kitarović ima spreman prijedlog demografskih mjera, želi ih predstaviti u dogovoru s Vladom

ČAKOVEC – Predsjednica Grabar Kitarović ima spreman prijedlog demografskih mjera, želi ih predstaviti u dogovoru s Vladom

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović rekla je u petak u Čakovcu da ima spreman prijedlog demografskih mjera i da bi se o njihovom predstavljanju voljela dogovoriti s Vladom, a ako to ne bude moguće uskoro će ih predstaviti sama.

Kroz ove posjete županijama i izmještanja ureda, puno smo naučili o stanju na terenu, o tome kakva je problematika, koje su pozitivne mjere koje se poduzimaju, kako bismo zadržali ljude i mlade obitelji, ali i kako bismo doveli do veće stope nataliteta.

Postoji praćenje svjetskih i drugih trendova. Mjere su spremne, dogovorit ćemo se o njihovu predstavljanju. Ja bih voljela da to bude u sinergiji, u suradnji s Vladom, a ako ne bude moguće, onda ću ih predstaviti sama, rekla je predsjednica odgovarajući na pitanja novinara prilikom posjeta Županijskoj bolnici, u kojoj je otvorila obnovljeni odjel rađaone i neonatologije.

Na pitanje o eventualnom sazivanju zajedničke sjednice Vlade, rekla je da će o tome razgovarati s premijerom jer smatra kako o tome treba razgovarati s njim osobno, a ne da mu šalje poruke preko medija.

Predsjednica je u Čakovcu svečano otvorila obnovljeni odjel rađaone i neonatologije u Županijskoj bolnici Čakovec.

Pohvalivši investiciju vrijednu pet milijuna kuna, koju u potpunosti financira Međimurska županija, kazala je kako prostor izgleda moderno i svjetski. Ja sam rodila dva puta, jednom u Hrvatskoj, a drugi puta u Americi i ovdje vidim da se približavamo tim zapadnim standardima i da ih dostižemo, naglasila je predsjednica.

Pohvalila je skrb za nedonoščad u bolnici kao i uređenje operacijske dvorane za hitne carske rezove istaknuvši pritom kako je i pristup samom porodu puno humaniji.

Prilikom otvaranja obnovljenog odjela međimurski župan Matija Posavec rekao je kako je posljednja investicija samo jedna od ukupno planiranih 140 milijuna kuna koji će biti uloženi u zdravstvo u Međimurju.

Protekle dvije godine smo najviše ulagali u obrazovanje, a ove godine to će biti u zdravstvo jer smatram kako ulaganje u ta dva područja pokazuju razvijenost jedne sredine, izjavio je prilikom svečanosti u Županijskoj bolnici Čakovec župan Matija Posavec te dodao kako je specifičnost zdravstvenih ustanova u najsjevernijem hrvatskom kraju to što se nalaze u jednom dvorišnom krugu.

Nakon otvaranja obnovljenog odjela rađaonice i neonatologije, predsjednica Republike posjetila je odjel pedijatrije gdje je djeci čitala Čudnovate zgode Šegrta Hlapića.

Autor/H/B.B./Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI