Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović povodom prekida službenog posjeta hrvatske delegacije Republici Srbiji: “Divljaštvo osuđenog ratnog zločinca Šešelja”

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović povodom prekida službenog posjeta hrvatske delegacije Republici Srbiji: “Divljaštvo osuđenog ratnog zločinca Šešelja”

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović iz privremenog Ureda u Šibensko-kninskoj županiji komentirala je današnji odlazak hrvatske delegacije iz Srbije zbog incidenta koji je izveo Vojislav Šešelj.

Incident dogodio se za vrijeme dok su predsjednik Hrvatskog Sabora Jandroković i članovi izaslanstva bili u zgradi Skupštine. Na samom ulazu u zgradu Šešelj je, došavši oko podneva, potrčao i pokušao srušiti hrvatsku zastavu. Uz pomoć svog stranačkog kolege Filipa Stojanovića to mu je i uspjelo, nakon čega su je gazili nogama. Osiguranje je odmah reagiralo, ali nisu uspjeli spriječiti Šešelja i društvo radikala koje se okupilo očito u unaprijed dogovorenom scenariju.

„Odluka predsjednika Hrvatskog sabora o prekidu službenog posjeta Srbiji bio je jedini mogući odgovor na divljaštvo osudjenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja. Njegovo gaženje hrvatske zastave izraz je nemoći predvodnika poražene zločinačke politike koja je donijela mnoga zla hrvatskom narodu, uključujući Hrvatima u Vojvodini. Njemu i takvima najveća je kazna postojanje neovisne hrvatske države i potpuni slom projekta Velike Srbije. Pozdravljam reakciju najviših dužnosnika Republike Srbije i izražavam nadu da ovaj događaj neće pokvariti napredak u odnosima naših država, koji smo postigli u posljednjih nekoliko mjeseci,“stoji u priopćenju Ureda predsjednice Grabar-Kitarović.

Autor/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI