Predsjednica Grabar-Kitarović izrazila potporu radnicima tvrtke AquafilCRO kojoj je izgorjelo skladište

Predsjednica Grabar-Kitarović izrazila potporu radnicima tvrtke AquafilCRO kojoj je izgorjelo skladište

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je posjetila tvrtku AquafilCRO u Oroslavju kojoj je u jutarnjim satima u požaru u potpunosti izgorjelo skladište te izrazila potporu radnicima i upravi.

Predsjednica je posjetila tvrtku u sklopu svog trodnevnog boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji, a nakon što je obaviještena o požaru u kojem je izgorjelo skladište tvrtke za proizvodnju konaca, puno gotovih proizvoda te sirovine.

Pohvalivši intervenciju vatrogasaca kojom je spriječeno širenje požara na proizvodni pogon, predsjednica je istaknula i solidarnost gospodarstvenika u županiji koji su upravi tvrtke već ponudili svoje skladišne prostore dok ponovno ne izgrade svoje skladište.

“Potpora upravi radnicama i radnicima. Mislim da je svima ovo pomalo bio šok. Nadam se da će se sve kroz tri do četiri dana normalizirati, kao što kaže uprava”, kazala je Grabar-Kitarović.

Član uprave tvrtke Saša Muminović istaknuo je u izjavi Hini kako je najvažnije da u požaru nitko od radnika nije stradao niti je ozlijeđen. Tvrtka ima oko 200 zaposlenih.

“Normalizaciju proizvodnje očekujemo kroz nekoliko dana jer proizvodni pogon nije oštećen”, dodao je.Uzrok požara se istražuje te će se utvrditi kolika je materijalna šteta, ali je ona velika jer je u potpunosti izgorjelo skladište puno sirovine i gotovih proizvoda, rekao je.

Autor/H/B.B./Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI