Predsjednica Grabar-Kitarović s alžirskim šefom diplomacije: Vrlo dobri odnosi dviju zemalja

Predsjednica Grabar-Kitarović s alžirskim šefom diplomacije: Vrlo dobri odnosi dviju zemalja

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je u Karlovcu primila alžirskog ministra Abdelkadera Mesahela i odnose dviju država ocijenila vrlo dobrima i bez otvorenih pitanja.

Predsjednica Grabar-Kitarović u privremenom Uredu u zgradi Karlovačke županije primila je ministra vanjskih poslova Alžirske Narodne Demokratske Republike Abdelkadera Messahela, koji se nalazi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Predsjednica Grabar-Kitarović i ministar Messahel ocijenili su bilateralne odnose dviju država vrlo dobrima i prijateljskima, bez otvorenih pitanja, a hrvatska Predsjednica izrazila je nadu kako će ovaj posjet pružiti dobru osnovu za jačanje daljnjih odnosa te u tom smislu pohvalila današnje potpisivanje Sporazuma o kulturnoj suradnji između Alžira i Hrvatske.

Hrvatska je zainteresirana za intenziviranje gospodarske suradnje između dviju država, kazala je Predsjednica govoreći o gospodarskoj suradnji te navela kako podržava potpisivanje sporazuma i ugovora s ciljem unaprjeđenja poslovnih odnosa hrvatskih i alžirskih tvrtki. Kao područja od zajedničkog interesa naznačene su električna, prehrambeno-prerađivačka i građevinska industrija, a Predsjednica je izrazila uvjerenje kako Hrvatska može imati značajnu ulogu kao ulazna točka plasmana alžirskih proizvoda na tržište Europske unije.

Govoreći o sigurnosnoj situaciji, predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako je Hrvatska zainteresirana za jačanje sigurnosne suradnje te da Alžir smatra ključnim čimbenikom u očuvanju stabilnosti i sigurnosti šire regije.

Autor/H/B.B./Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI