Restart u prednosti pred HDZ-om! Hoće li Plenković podnijeti ostavku u HDZ-u ako izgubi izbore?

Restart u prednosti pred HDZ-om! Hoće li Plenković podnijeti ostavku u HDZ-u ako izgubi izbore?

Ono što smo mi već predviđali sad se i ostvaruje. HDZ više nije prvi izbor birača u Hrvatskoj, pokazuje najnovije mjesečno istraživanje političkih preferencija CRO Demoskop. To smo predvidjeli na osnovi svega onog što se događa na početku predizbornih zbivanja. Pogledajmo kako bi to izgledalo da su izbori danas.

Koaliciju SDP-a, HSS-a, HSU, GLAS-a i SNAGE zaokružilo bi najviše ispitanika, 27,2 posto. Sam SDP prošlog je mjeseca imao nešto viši rejting od ovog koji sada ima koalicija (27,8 posto), ali HDZ je tada imao 30,2 posto, a sada su drugi izbor s potporom od 26,6 posto. Dodajmo ovome da je istraživanje provedeno prije nego je IDS objavio da se pridružuje Restart koaliciji. Afera vjetroelektrane očito je naštetila rejtingu vladajuće stranke iako je prednost Restart koalicije na razini statističke pogreške. Škorin Domovinski pokret bi zaokružilo 13,5 posto birača.

Dakle, upozorili smo da Plenković ovakvom retorikom gura HDZ u oporbu i opet ponavljamo ukoliko se nešto ne promijeni to će se zasigurno dogoditi. HDZ i Domovinski pokret se međusobno „tuku“ i tako raspršuju glasove koji neutraliziraju obje strane a vrhnje kupi SDP.

Vjerujemo da ima pameti u HDZ-u te da će ovi podaci koji su došli još uvijek na vrijeme, probuditi sve one koji mogu utjecati na nešto drugačije akcije. U protivnom im oporbene klupe u Saboru ne ginu a onda Plenkoviću i njegovoj ekipi ne preostaje već da časno napuste sve svoje dužnosti u HDZ-u. Hoće li tako postupiti ili se ritati kao tvrdoglava mazga do samoga kraja preostaje nam da vidimo, a članovima HDZ-a da budno paze i nikoga u procesu pretjerano ne nagaze!

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Izvor/ RTL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI