Vlada predložila Majdu Tafra-Vlahović za novu članicu Upravnog vijeća Hine

Vlada predložila Majdu Tafra-Vlahović za novu članicu Upravnog vijeća Hine

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu sjednice donijela prijedlog odluke o razrješenju člana Upravnoga vijeća Hrvatske izvještajne novinske agencije, iz reda stručnjaka za medije, Vladimira Lulića, zbog isteka mandata 20. ožujka 2019. te je usvojila prijedlog odluke o imenovanju dr. Majde Tafra-Vlahović, novom članicom Upravnoga vijeća Hine, iz reda stručnjaka za medije, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu.

Oba prijedloga Vlada je uputila u Hrvatski sabor na donošenje. Dr. Majda Tafra-Vlahović radi kao profesorica na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku.

U karijeri je radila, piše na stranicama dubrovačkog sveučilišta, kao novinarka u Vjesniku i Večernjem listu, na radiju i televiziji te predavala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Nakon novinarstva radila je više od šesnaest godina kao menadžerica u UNICEF-u i Coca-Coli.

Diplomirala je i magistrirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te je završila doktorski studij informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zadru. Diplomirala je na postdiplomskom studiju Sveučilišta u Cambridgeu s diplomom iz međusektorskog partnerstva za održivi razvoj te na postdiplomskom studiju istog Sveučilišta s diplomom iz održivog poslovanja. Također je diplomirala na Ovlaštenom Institutu za odnose s javnošću u Londonu s diplomom iz odnosa s javnošću.

Objavila je preko pedeset znanstvenih i stručnih radova iz područja novinarstva, odnosa s javnošću, menadžmenta i društveno odgovornog poslovanja te je sudjelovala na više od stotinu znanstvenih i stručnih skupova te internih i eksternih edukacija. (Hina)

Foto/Veleučilište Baltazar Zaprešić

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI