Vlada RH predložila Katju Kušec u Vijeće za elektroničke medije

Vlada RH predložila Katju Kušec u Vijeće za elektroničke medije

Vlada RH je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak utvrdila prijedlog odluke o imenovanju Katje Kušec članicom Vijeća za elektroničke medije, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu i taj je prijedlog uputila Hrvatskom saboru.

Zbog isteka mandata, utvrđen je prijedlog odluke o razrješenju dosadašnje članice Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Vesne Patrlj, a istodobno je utvrđen prijedlog o njenom imenovanju za članicu tog vijeća u novom mandatnom razdoblju i oba su prijedloga upućena u Hrvatski sabor na donošenje.

Vlada je razriješila dosadašnjega člana Upravnoga vijeća Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Dražena Kneževića.

Razriješen je dosadašnji član Upravnoga vijeća Lučke uprave Šibenik Igor Radić, a dijelom novih članova Upravnoga vijeća Lučke uprave Šibenik, imenovani su Melita Štrbić i Tomislav Lucić.

Razriješena je i dosadašnja predsjednica Upravnoga vijeća Lučke uprave Ploče Maja Markovčić Kostelac, a novim je predsjednikom imenovan Josip Bilaver.

Vlada je razriješila dosadašnju članicu hrvatskog izaslanstva Međunarodne komisije za sliv rijeke Save Maju Markovčić Kostelac, a novom članicom imenovana je Duška Kunštek.

Razriješeni su dosadašnji zamjenik predsjednice Komisije za granice Toma Galli i članica komisije Maja Markovčić Kostelac, a novom je zamjenicom imenovana Gordana Vidović Mesarek, a članom komisije Anđelko Petrinić.

Na osobni je zahtjev razriješena dosadašnja članica Upravnog odbora Zaklade “Kultura nova” Križana Brkić. Temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, novim članom Upravnog odbora Zaklade imenovan je Orsat Franković.

Nadzornom odboru društva Hrvatski operator tržišta energije d.o.o., Vlada je predložila imenovanje Borisa Abramovića za direktora društva, najviše na vrijeme od tri mjeseca, do provedbe postupka izbora direktora društva putem javnoga natječaja, jer mu mandat istječe 16. veljače, a sukladno odredbi članka 17. Uredbe o uvjetima za izbor i imenovanje članova nadzornih odbora i uprava pravnih osoba od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku i način njihovih izbora. (Hina)

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI