ADUTI HDZ-a u 6. Izbornoj jedinici: Ministar pravosuđa Bošnjaković skupio količinu dobroga u svom radu koja bi mogla pokrenuti birače

ADUTI HDZ-a u 6. Izbornoj jedinici: Ministar pravosuđa Bošnjaković skupio količinu dobroga u svom radu koja bi mogla pokrenuti birače

Ajde da malo vidimo što je s čovjekom o kojem baš nismo često pisali a u šestoj će izbornoj jedinici pod brojem šest pokušati uhvatiti što više glasova. Riječ je o Draženu Bošnjakoviću, aktualnom ministru pravosuđa iz redova HDZ-a koji slovi kao favorit i kao hadezeovski lav.

Bošnjaković ima zanimljivu biografiju a rođen je 1961. godine u Vukovaru i praktički su ga odgajali baka i djeda u Vukovaru, jer su roditelji  privremeno radili kao mnogi u Njemačkoj. Pravo je upisao u Zagrebu gdje je i diplomirao a prve je godine radnog staža upisivao u Skupštini općine Ivanić Grad da bi kasnije sve do 1997. godine bio tajnik Sisačko-Moslavačke županije.

U politiku je ušao iz svog odvjetničkog ureda najprije kao saborski zastupnik do 2008. godine kad je postao državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i tako dalje. Nizale su se funkcije a u vladi Andreja Plenkovića postaje vrlo utjecajan i cijenjen ministar pravosuđa kako u Hrvatskoj tako i u Europskoj zajednici.

Kad se slažu izborne liste HDZ-a obično se gleda što je netko napravio i da li će mu to donijeti glasove od građana ili narodski rečeno mjeri se popularnost kandidata i njegove mogućnosti da kod birača izazove pozitivnu reakciju.

Čini se da je Bošnjaković skupio količinu dobroga u svom radu koja bi mogla pokrenuti birače. Istina šesto mjesto i nije neko reprezentativno mjesto ali u praksi smo već vidjeli da ne mora biti minus. Bošnjaković je napravi dosta toga u reformi pravosuđa mada je to još daleko od onoga što ljudi očekuju ali se čovjek trudi. Nastavi li kontinuitet na mjestu ministra mogle bi se desiti dobre stvari.

To shvaća i Plenković koji je Bošnjakoviću poklonio povjerenje a sad on samo mora to povjerenje i opravdati. Ne sumnjamo da neće.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Copyright: European Union

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI