Povjerenstvo za dodjelu stipendija dodijelilo pedeset stipendija pripadnicima romske manjine

Povjerenstvo za dodjelu stipendija dodijelilo pedeset stipendija pripadnicima romske manjine

U 2018. godini učenici i studenti romskih manjina dobili pedeset stipendija, dok je od 2012./2013. dodijeljeno njih 231, piše u izvještaju Gradskog ureda za demografiju, kojim predsjedava Mila Jelavić .

Na nadolazećoj Gradskoj skupštini, koja će se održati 21.lipnja, naći će se izvješće Gradskog Povjerenstva za dodjelu stipendija u kojem su prikazane brojke te se dodjeljuju stipendije učenicima srednjih škola i studentima romske nacionalne manjine. Na trećoj sjednici Gradske skupštine održanoj 2. listopada prošle godine, dogovoreno je, kako će se za 2018 godinu, moći dodijeliti najviše pedeset stipendija.

Na spomenuti natječaj javilo se sedamdeset i dva kandidata i kandidatkinja, dok od toga broja uvjete nije ispunilo njih šestero, dok je jedna dokumentacija došla izvan propisanog roka. S toga je na sjednici stigao prijedlog sa šezdeset i pet imena. Od toga je svega jedna učenica gimnazije, dok najviše stipendija su dobili učenici strukovnih zanimanja.

S druge strane, za natječaj studentskoj stipendiji javilo se njih petero, od toga je broja, troje studenata Pravnog fakulteta te dvije studentice Zdravstvenog veleučilišta.

Spomenimo i to, kako je od školske, odnosno akademske godine 2012./2013. dodijeljeno ukupno 231 stipendija te od toga je broja dodijeljeno 213 učenicima i osamnaest studentskih.

Autor/Matej Knežević/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI