HDZ-ovo izborno povjerenstvo potvrdilo pravovaljane kandidature za unutarstranačke izbore

HDZ-ovo izborno povjerenstvo potvrdilo pravovaljane kandidature za unutarstranačke izbore

Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a u nedjelju je službeno utvrdilo pravovaljane kandidature za unutarstranačke izbore na kojima će 15. ožujka članovi stranke birati predsjednika, zamjenika predsjednika i potpredsjednike HDZ-a.

Uz odluku o utvrđenim pravovaljanim kandidaturama, Povjerenstvo je objavilo i listu prema broju prikupljenih pravovaljanih potpisa potpore.

Ona pokazuje da je aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, koji je na čelu tima “Odvažno za Hrvatsku”, prikupio 45.334 potpisa potpore za to da ponovno bude predsjednik HDZ-a, a njegov protukandidat Miro Kovač iz tima “Opcija za promjene” 16.708 potpisa.

Povjerenstvo je utvrdilo da je za dužnost zamjenika predsjednika HDZ-a Tomo Medved prikupio 38.196 potpisa potpore, a Ivan Penava 15.284 potpisa potpore.

Za dužnost potpredsjednika HDZ-a natjecat će se devet kandidata, a iz povjerenstva navode da je Oleg Butković prikupio 35.637 potpisa potpore, Ivan Anušić 34.619 potpisa, Branko Bačić 33.282 potpisa, a Zdravka Bušić 33.223 potpisa.

Tomislav Tolušić iz “Opcije za promjene” prikupio je 15.372 potpisa potpore, Davor Ivo Stier njih 15.089, a Milijan Brkić 14.761 potpisa potpore.

Liječnik Hrvoje Tomasović prikupio je 9.718 potpisa potpore, a saborski zastupnik HDZ-a Ivan Kujundžić 7.453 potpisa potpore.

Kandidati će na kandidacijskoj listi i glasačkom listiću biti poredani abecednim redom, stoji u odluci HDZ-ovog izbornog povjerenstva. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI