Poučno je pravilo sv. Pavla: „Ne dajte službe obraćenicima“!

Poučno je pravilo sv. Pavla: „Ne dajte službe obraćenicima“!

Vijest da je predsjednik Vlade Republike Hrvatske i šef HDZ-a Andrej Plenković hodio po otoku Hvaru u procesiji „Za Križen“ vrlo je pohvalna, posebice kad se znade da njegova obitelj godinama nije primala svećenika za blagoslov obitelji.

Vrlo pohvalno je za predsjednika Vlade Republike Hrvatske i teološki poučno, da obraćenje – nikad nije kasno! Istodobno, obraćenje je proces koji treba stabilizirati vjernika, pa tako je očekivati i od predsjednika Vlade da će doći u „punu formu“.

Smiješno je i tragično da se HDZ naziva sa sadašnjim vodstvom demokršćanskom strankom.

Kršćanstvo nema kompromisa, njega čini ljubav prema čovjeku i životu, a te odluke vodstvo HDZ-a ne zastupa! Svaki svećenik koji bi nagovorio vjernika da glasuje za HDZ, učinio bi javnu sablazan. Ponekad je žalosno kad svećenici dopuštaju pričest osobama koje čine javnu sablazan. Valja se podsjetiti i na Kanonsko pravo!

Poučno je pravilo sv. Pavla: „Ne dajte službe obraćenicima“!

Kad je u pitanju hodočašće „Za križen”, najveći doprinos dao je Hrvatski sokol na čelu s Vlado Curićem iz Mostara. On je obnovitelj, a danas ga se nigdje ne spominje. Opet svijet počinje od tzv. obraćenika.

Autor/Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI