Potvrđen drugi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

Potvrđen drugi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

Potvrđen je drugi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, izvijestio je u srijedu ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije.

“Imamo još jedan potvrđeni slučaj koronavirusa. Svi ostali testirani su negativni”, rekao je ministar Beroš na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u Zagrebu.

Ponovio je da koronavirus ne predstavlja značajnu ugrozu.

Mediji navode da je druga osoba oboljela od koronavirusa u Hrvatskoj bratu mladića, koji je jučer imao pozitivan nalaz i hospitaliziran je u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je na konferenciji za novinare Stožera da će se danas u 12 sati održati sastanak sa svim čelnicima Stožera civilne zaštite u svim županijama.

Mladić kod kojeg je jučer potvrđeno da je zaražen koronavirusom, radi u kompaniji Ericsson Nikola Tesla u Zagrebu, a prošlog tjedna je zajedno s djevojkom boravio u Milanu na utakmici Lige prvaka. U petak je bio na poslu, a kada je primijetio simptome u nedjelju se javio liječniku. Sada se nalazi u izolaciji u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, ima blaži oblik bolesti i u dobrom je stanju.

Nalaz njegove djevojke koja je također pregledana, negativan je na koronavirus te ona nije zaražena.

U Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” trenutno je hospitalizirano troje ljudi koji su u fazi testiranja na koronavirus. Iz ostalih dijelova Hrvatske pristiže još uzoraka za testiranje na virus.

Inače, u pulskoj, koprivničkoj i zabočkoj bolnici jučer poslijepodne i navečer primljeno je više pacijenata zbog sumnje na koronavirus. Nalazi devetorice radnika koji su nakon povratka iz Italije hospitalizirani u riječkoj bolnici, negativni su.

Trajekt Marco Polo koji je jutros doplovio u Split iz talijanske Ancone, u splitskoj gradskoj luci dočekala  je posebno opremljena hrvatska pomorska policija i sanitarni inspektor koji će pregledati putnike.  Trajekt plovi na redovitoj liniji iz Ancone. Sanitarni inspektor će, ako netko od putnika dolazi iz kriznih talijanskih područja, odlučiti o tome hoće li ga izdvojiti i uputiti epidemiologu. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI