POTVRDA VRIJEDNOSTI! Zagrebačka policija primila nagradu za nesebičnu pomoć ostvarenju prava građana i doprinosu ugleda Hrvatske policije

POTVRDA VRIJEDNOSTI! Zagrebačka policija primila nagradu za nesebičnu pomoć ostvarenju prava građana i doprinosu ugleda Hrvatske policije

Zagrebačka policija ponovo briljira te se može i stvarno ima čime pohvaliti kad kažu da je zagrebačka metropola među najsigurnijim gradom u Svijetu. Naime, U četvrtak su, na Dan hrvatske policije i blagdana sv. Mihovila, primili godišnju nagradu MUP-a za nesebičnu pomoć ostvarenju prava građana i djelovanju u njihovu korist te doprinos trendu smanjenja kriminaliteta, što doprinosi ugledu Hrvatske policije.

Zagrebačka policija nadmašila je ostale policijske postaje u pogledu javne sigurnosti građana a zahvalnicu u ime Policijske uprave zagrebačke primio je Marko Rašić, načelnik PU zagrebačke kojemu je bio cilj, čak i misija, pridobiti povjerenje skeptika javnosti, a zatim kako bi mogli napraviti razliku u njihovim životima unoseći povjerenje u zagrebačku policiju.

Rezultirajući doprinos pokušava dati potpuniju sliku povjerenja u policiji

Zagrebačka policija je također primila i zahvalnicu za projekt “Sigurna turistička destinacija” a nagradu su primili voditelj Službe za prevencije PU zagrebačke Velimir Tišma, Voditelj Službe temeljne policije Jurica Miočić te Vlatka Vulić, voditeljica Službe za stratešku europsku i međunarodnu suradnju.

Neki pojedinci posebno su vrijedni zahvale

Zagrebački policijski tim je doprinio povećanoj sigurnosti i zaštiti građana metropole te su zaslužili povjerenje javnosti. Svojim djelovanjem promovirali su sigurnost građana i turista u području turizma grada Zagreba a tako i na razini čitave Hrvatske kao najsigurnijom turističkom destinacijom čime su pridonijeli porastu rasta dolazaka stranih turista.

Sve to ne bi bilo moguće da ih nije vodio načelnik PU zagrebačke Marko Rašić koji je svojim djelovanjem doprinio ugledu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, u zajedničkom cilju ostvarenja zaštite temeljnih prava ljudi u potrebi i sigurnosti svih, te je uvijek na usluzi građanima Zagreba i lokalnoj zajednici radi ostvarenja zajedničkog cilja – dobrog i stvarnog osjećaja sigurnosti.

MUP je također odlukom Ministra Božinovića, dodijelilo i godišnju nagradu policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, Sektora kriminalističke policije.

Krim-tim sedmorka, podsjetimo, riješila je slučaj ubojstva u tramvajnu koji je zgrozio Zagrepčane te su MUP-ovci nagradili Miroslava Topića, Iliju Brkića, Josipa Klišanina, Stipu Ivankića, Krunoslava Jakopčića, Marka Franića i Vedranu Leskovaru, za uspješno otkrivanje kaznenog djela ubojstva počinjeno na okrutan način, što je doprinijelo povećanom osjećaju sigurnosti građana i pozitivnom stavu i povjerenju u službu.

Predsjednik Republike Hrvatske odlikovao djelatnike Policijske uprave zagrebačke

FOTO: PUZ

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, u sklopu obilježavanja Dana policije i blagdana njenog zaštitnika sv. Mihovila, uručio je Spomenice domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu djelatnicama i djelatnicima Policijska uprave zagrebačke kao i druga odlikovanja Red hrvatskog trolista i Spomenica domovinskog rata.

Svečanom činu uručenja prisustvovali su mnogobrojni visoki uzvanici koji su svojim prisustvom potvrdili značaj samog čina kao  vrijednost odlikovanja i odlikovanih.

Svi odlikovani i nagrađeni, primjer su uspješnosti i profesionalnosti, stručnosti i odgovornosti, prepoznati kao primjer drugima. Obveze koje proizlaze iz samog događaja, predstavljaju nove izazove u provođenju policijskih i drugih zadaća vezanih uz djelovanje policije, i to za sve unutar Policijske uprave zagrebačke koji svojim djelovanjem doprinose uspješnosti Policijske uprave zagrebačke.

Povjerenje javnosti u policiju je velika stvar i važnost za policijske organizacije i vlade diljem Europe. Policija, javnost i potraga za povjerenjem nudi jedinstvenu perspektivu na i povjerenje građana u policiju i strategije izgradnje povjerenja u policiju što je zagrebačka policija na čelu s načelnikom PUZ-a Rašićem i ostvarila.

Tekst i foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI