Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Krstičević posjetio splitsku Javnu vatrogasnu postrojbu

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Krstičević posjetio splitsku Javnu vatrogasnu postrojbu

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je u četvrtak splitsku Javnu vatrogasnu postrojbu (JVP) te je vatrogascima zahvalio na svemu što čine za sigurnost građana, a razmotrili su i mogućnosti za njihov još učinkovitiji angažman.

“Vatrogasci su heroji u miru i zahvaljujem Javnoj vatrogasnoj postrojbi Split na svemu što čini za sigurnost građana u Splitu i Dalmaciji”, rekao je Krstičević.

Istaknuo je kako splitska Javna vatrogasna postrojba ima viziju – ondje je primljeno 30 mladih ljudi i s njima će njezina sposobnost biti još bolja.

Ministar Krstičević pohvalio je sposobnost brzog reagiranja te postrojbe, koja je “za minutu i pol od primitka poziva spremna reagirati”.

S vodstvom i članovima te postrojbe razgovarao je i o poboljšanju sustava prevencije od požara.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je u četvrtak, 25. listopada 2018. Javnu vatrogasnu postrojbu (JVP) Split u pratnji savjetnika Ivice Ušljebrke i zapovjednika Hrvatske ratne mornarice Ive Raffanellija, gdje je održao sastanak sa zapovjednik JVP-a Ivanom Kovačevićem te splitskim gradonačelnikom Androm Krstičevićem Oparom.
Opširnije na: www.morh.hr


“Potrebno je nastaviti uvezivanje sposobnosti Javne vatrogasne postrojbe i Hrvatske vojske da bi koordinacijom i zajedništvom bili još učinkovitiji i operativniji”, rekao je Krstičević prilikom susreta s vatrogascima na kojem su bili i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i zapovjednik Hrvatske ratne mornarice (HRM) komodor Ivo Raffaelli.

Zapovjednik splitske Javne vatrogasne postrojbe Ivan Kovačević istaknuo je da na godinu u prosjeku imaju oko 1500 intervencija.

“Polovica, to jest oko 50 posto naših intervencija su protupožarne, a ostale su tehničke intervencije”, rekao je Kovačević, dodajući da je među tehničkim intervencijama i izvlačenje unesrećene osobe iz vozila uništenog u sudaru.

Vatrogasci, kako je dodao, pomažu i u mnogim drugim (ne)zgodama, primjerice kada treba spustiti mačku sa stabla ili otvoriti stan čiji je stanar izgubio ključ. (Hina)

Foto/OSRH / M. Siriščević

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI