Potpredsjednik Hrvatskog generalskog zbora Ljubo Ćesić-Rojs: “Ne dirajte mi predsjednicu!” “Dirate me u ranu! Ja svoju predsjednicu volim i poštujem!”

Potpredsjednik Hrvatskog generalskog zbora Ljubo Ćesić-Rojs: “Ne dirajte mi predsjednicu!” “Dirate me u ranu! Ja svoju predsjednicu volim i poštujem!”

Gost Bujice na Z1Tv-u bio je potpredsjednik Hrvatskog generalskog zbora Ljubo Ćesić Rojs. General Ćesić-Rojs svojim je gostovanjem u Bujici gledateljima emisije priredio pravi, pravcati show! Govorio je o Tuđmanovom spomeniku, predsjednici Grabar-Kitarović, o mogućnosti pomilovanja Tomislava Merčepa i otkrio neke bitne stvari koje se skrivaju od očiju javnosti.

Emisija je započela u relativno smirenom tonu, a uvodni prilog donio je priču o Filipu Drači, ljevičarskom ekstremistu koji je oskrnavio spomenik dr. Franji Tuđmanu u Zagrebu. Rojs je komentirao: – Zar vam ništa ne govori to što je Drača iz sela odakle je i Pupovac?! Pozdravljam rad Hrvatske policije koja je vrlo brzo pronašla počinitelja. Treba ga dobro kazniti, a ako to nisu u stanju neka ga predaju nama u Generalskom zboru pa mu to više sigurno neće pasti na pamet!

“Zar vama ništa ne govori to što je Drača koji je podrijetlom iz Obrovca na pravoslavni Božić oštetio predsjednikov spomenik? Treba ga pitati tko ga je na to nagovorio! Ja zahvaljujem zagrebačkoj policiji koja je ovaj slučaj brzo riješila za razliku od vukovarske u kojoj se događaju identične stvari. To samo znači da oni mogu, ali ne žele što nije ni čudno jer im u policiji rade ljudi koji su u ratu bili na suprotnoj strani”, izjavio je Rojs.

Osvrnuo se i na spomenik dr. Franje Tuđmana o kojem se prethodnih dana puno pisalo

“Hvala dragom Bogu da smo nakon 19 godina od smrti predsjednika svih Hrvata doživjeli da mu je u glavnom gradu podignut spomenik. Vidio sam diljem Hrvatske mnoge spomenike, ali meni je ovo najljepši spomenik koji sam ikada vidio. Lijepo je okrenut tako da gleda prema katedrali, prema Medvednici i ja sam plakao od sreće kad sam u svečanoj odori bio na otkrivanju”, ispričao je Rojs dirljivo.

Tijekom emisije su se, naravno, dotakli i aktualne predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović. Voditelja Bujice je zanimalo što njegov gost misli o njezinom odlasku Porfiriju na pravslavni Božić iako se on nikada nije ispričao za pjevanje pjesme koja veliča četništvo.

“Ne dirajte mi predsjednicu!”

“Dirate me u ranu! Ja svoju predsjednicu volim i poštujem! Ja sam 15 godina patio zbog one dvojice veleizdajnika, Mesića i Josipovića… Mesić je jedan od najvećih veleizdajnika a deset godina je bio na čelu Hrvatske. Ponavljam, predsjednicu volim i znam da će osvojiti i drugi mandat. Vratila je mi je ponos i osmijeh, i meni i mojoj obitelji. Onaj progon koji smo prethodnih 15 godina proživljavali moji suborci i ja, ne bih poželio ni Drači koji je išarao spomenik!”, kazao je Ljubo Ćesić – Rojs.

Pitanje voditelja emisije Bujica hoće li predsjednica RH iskoristiti svoje pravo pomilovanja i spasiti Merčepa ili će možda umrijeti u zatvoru kao i pokojni Đuro Brodarac?!

General Rojs odgovara “Ne treba umrijeti kao Đuro Brodarac. On nije trebao biti u zatvoru niti jedan dan! U svemu tome su najkrivlji suci koji su donijeli takvu presudu bez dokaza i nemojmo sada suditi predsjednicu koja više nema takve ovlasti. Mislim da Tomislav Merčep nije niti tražio da ga se pomiluje. Ona ima svoju komisiju. Ja sam čvrst k’o stijena i još jednom ponavljam da svoju predsjednicu poštivam.. Mislim da će ga predsjednica pomilovati kada sazrije vrijeme, iako je teško bolestan.

Ljubo Ćesić Rojs u Bujici je podržao generala Damira Krstičevića, uz napomenu da se zalaže za kupnju novih borbenih zrakoplova F16, izravno od Amerikanaca.

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI