Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan izabrana za potpredsjednicu zastupničkog kluba europskih socijalista

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan izabrana za potpredsjednicu zastupničkog kluba europskih socijalista

Biljana Borzan hrvatska zastupnica u europskom parlamentu izabrana je za jednu od devet potpredsjednika zastupničkog kluba europskih socijalista i demokrata (S&D).

“Zahvaljujem kolegama i novoj predsjednici grupe Iratxe Garcia Perez na podršci i odgovornosti koja mi je ukazana. Velik je ovo uspjeh za našu delegaciju i SDP Hrvatske koji po prvi put ima predstavnika u vrhu političke grupe u Europskom parlamentu,“ kazala je, prema priopćenju, Borzan.

Osim Borzan, potpredsjednici zastupničkog kluba S&D su Eric Andrieu (Francuska), Miriam Dalli (Malta), Helene Fritzon (Švedska), Roberto Gualtieri (Italija), Bernd Lange (Njemačka), Claude Moraes (Velika Britanija), Kati Piri (Nizozemska) i Rovana Plumb (Rumunjska).

“Kao i do sada, borit ću se da u europskim politikama Hrvatska ima jaku poziciju za stolom. Želim da se glas naših građana čuje kada se donose europske odluke koje utječu na njihove živote. U Europskoj uniji ne smije biti velikih i malih, bitnih i nebitnih,“ dodala je Borzan.

Još jedna hrvatska zastupnica izabrana je za potpredsjednicu svoje poliitičke grupacije. Dubravka Šuica je početkom ovoga mjeseca izabrana za jednu od deset potpredsjednika zastupničkog kluba Europske pučke stranke. (Hina)

Foto: Biljana Borzan/Twitter

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI