MUP i Grad Vukovar potpisali sporazum o obnovi zgrade za potrebe Interventne policije PU vukovarsko-srijemske

MUP i Grad Vukovar potpisali sporazum o obnovi zgrade za potrebe Interventne policije PU vukovarsko-srijemske

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su u petak sporazum o financiranju uređenja i prenamjene stambene zgrade u Vukovaru za potrebe smještaja jedinice interventne policije, a čijom realizacijom će se, kako je pojasnio ministar Božinović, poboljšati uvjeti života i rada pripadnika PU vukovarsko-srijemske.

Božinović je naglasio kako ovaj projekt ne bi bio moguć bez dobre suradnje Ministarstva s lokalnom samoupravom.

„Unazad godinu i pol dana mnogo smo učinili po tom pitanju, pokrenuvši i naš originalni model suradnje s jedinicama lokalne i područne samouprave, koji realiziramo na nekoliko načina – zajedničkim financiranjem obnove postojećih policijskih objekata, povoljnim zakupom novih objekata za potrebe policije, sufinanciranjem smještaja policijskih službenika zaposlenih van mjesta stanovanja. Uz to, policijske objekte obnavljamo i europskim sredstvima, kroz projekt energetske obnove zgrada”, istaknuo je ministar Božinović.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo dolaskom jedinice interventne policije u Vukovar rekavši kako će to značiti pojačanu sigurnost u gradu.

“Treba nam više ovakvih projekata koji su na zadovoljstvo svih građana Vukovara”, rekao je Penava.

Na kraju je ministar Božinović zaključio kako je prioritet Ministarstva osigurati hrvatskoj policiji adekvatnije i suvremenije uvjete rada, kako bi se nesmetano mogla baviti svojim primarnim poslom očuvanja sigurnosti, javnog reda i mira u našem društvu i državi.

Nekretnina u ulici Rudolfa Peršina 5 u Vukovaru bila je pod ingerencijom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a nakon iskazanog interesa Ministarstva unutarnjih poslova za prenamjenu za potrebe policije veliki interes za suradnjom iskazao je i Grad Vukovar. Obnovu, uređenje i prenamjenu nekretnine zajednički će financirati Grad Vukovar i Ministarstvo unutarnjih poslova(omjer 60-40%), u novouređene prostore preselit će Interventna jedinica policije PU vukovarsko-srijemske.

Objekat koji koristi Interventna jedinica policije u Nuštru nakon preseljenja u nove prostorije u Vukovaru bit će iskorišten za preseljenje Postaje prometne policije Vinkovci.

Autor/Hina/Totalno.hr/Foto/PU vukovarsko-srijemska

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI