Krtice iz HDZ-a potkopavaju Plenkovića i svjesno dovode SDP na vlast?

Krtice iz HDZ-a potkopavaju Plenkovića i svjesno dovode SDP na vlast?

Sve analize i ankete pokazuju da će hrvatski premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković uvjerljivo pobijediti na unutarstranačkim izborima. Takve su najave logične i jedine ispravne jer članovi stranke ne žele rušenje HDZ-ove Vlade. Plenkovićev bi poraz na unutarstranačkim izborima nužno doveo do pada Vlade Republike Hrvatske, jer sadašnji premijer više ne bi imao nikakav stvarni politički autoritet da održi većinu u Saboru. Članovi HDZ-a velikim su dijelom ljudi skloni autoritarnim političkim opcijama, pa prirodno poštuju sadašnju stranačku vlast i vodstvo Plenkovića.

Desna frakcija HDZ-a želi populističkog lidera, kakav je bio bivši šef  stranke Tomislav Karamarko. Kandidat za šefa HDZ-a Miro Kovač je, konzervativnija verzija i loša kopija Andreja Plenkovića, te je slabo prihvatljiv Karamarkovim pristašama i Brkićevim igračima u HDZ-u koji posprdno Kovača nazivaju”žmigavac”? Desnica Plenkovića toliko ne podnosi, da će radije dopustiti SDP-u da ponovo preuzme vlast u državi, što je očito i svima ostalima u HDZ-u, te neće dozvoliti povratak na staro, pogotovo sada kad Hrvatska predsjeda Vijećem Europe. Sve je jasnije dakle, da će Andrej Plenković ostati predsjednik HDZ-a sve do parlamentarnih izbora zbog političke stabilnosti i međunarodnih razloga, a onda “kud koji mili moji”, jer za HDZ će to biti lavovska borba dobiti parlamentarne izbore s toliko neslaganja i podjeljenosti u Hrvatskoj demokratskoj zajednici činit će Plenkoviću veliki izazov.

Hrvatski premijer i šef HDZ-a Plenković je stalno pod nekim udarima, podmetanjima, floskulama, lažima i dezinformacijama desnog krila HDZ-a od samoga početka od kada je preuzeo kormilo stranke. Glavni cilj široke desne platforme HDZ-a koja je na predsjedničkim izborima davala potporu Miroslavu Škori je rušenje Andreja Plenkovića s mjesta šefa HDZ-a te preuzimanje kontrole nad strankom prije parlamentarnih izbora na kojima bi, u toj varijanti HDZ s novim vodstvom bio bi predvodnik široke desne koalicije. Da bi se taj plan proveo prvo desno krilo HDZ-a Brkić, Stier, Kovač, Penava, Milošević i Karamarko moraju oslabiti utjecaj i većinu Plenkoviću u predsjedništvu stranke na unutarstranačkim izborima, da bi ga doveli pred gotov čin i uvjetovali da kooptira Škoru u HDZ. To je veliki plan rušitelja HDZ-a takozvanih “suverenista”, Hasanbegovićevog Bloka i koje kakvih terenskih igrača, koji su marljivo radili da stvaraju pomutnju među članstvom HDZ-a i hrvatskim biračima.

Hoče li taj veliki plan desnog krila HDZ-a uspijeti ili će napokon shvatiti da time ruše svoju vlastitu stranku i državu, te svjesno dovode SDP na vlast?

Autor: Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI