Hrvatska vojska pošumljava Ivanščicu i Ravnu Goru: “Dani kolektivne sadnje drveća”

Hrvatska vojska pošumljava Ivanščicu i Ravnu Goru: “Dani kolektivne sadnje drveća”

Pripadnici 2. mehanizirane bojne “Pume” Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske sudjelovali su u subotu u inicijativi “Dani kolektivne sadnje drveća”, pošumljavajući Sjevernu  Ivanščicu i Ravnu Goru u Varaždinskoj županiji.

U inicijativi je sudjelovalo ukupno 20 pripadnika Hrvatske vojske, koji su zajedno s brojnim planinarskim društvima i klubovima s tog područja, na obje lokacije zasadili oko 9000 sadnica koje su osigurale Hrvatske šume, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Jedan od sudionika, nadnarednik Tomislav Pejaković rekao je kako mu je zadovoljstvo sudjelovati u ovakvim akcijama pošumljavanja kojima se pridonosi poboljšanju kvalitete života i životne sredine. Dodao je da su pripadnici HV-a ponosni što i na ovaj način, sadnjom drveća, čuvaju Domovinu.

Kolektivna sadnja drveća provodi se u cijeloj Hrvatskoj od 25. do 27. listopada u cilju deforestacije. Cilj inicijative je zasaditi što više stabala diljem Hrvatske kako bi se pridonijelo ozelenjivanju okoliša, osobito u urbaniziranim sredinama, navode iz MORH-a. (Hina)

Foto: HV/Marko Ernoić, Tomislav Pejaković

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI