Kujundžić: Broj izvršenih postupaka u zdravstvenim ustanovama lani je povećan

Kujundžić: Broj izvršenih postupaka u zdravstvenim ustanovama lani je povećan

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak da je broj izvršenih postupaka u zdravstvenim ustanovama lani znatno povećan u odnosu na 2017. i 2016. godinu, a liste čekanja će se bolje urediti uspostavom novog elektroničkog sustava.

“Liste čekanja treba bolje elektronički urediti i truditi se izvršiti što više posla”, rekao je Kujundžić novinarima uoči Vladine sjednice.

Bitna stvar koja se dogodila su prioritetne liste čekanja. U prošloj godini je riješeno oko 20.000 ozbiljno bolesnih, a potrebno je povećavati resurse, i ljudske i tehničke, te sve sustavno bolje urediti, kaže Kujundžić.

Upitan da komentira to što u četiri zdravstvene ustanove – u KB-u Sveti Duh, Našicama, Požegi i Virovitici ženama zbog priziva savjesti liječnika nije omogućeno pravo na prekid trudnoće, Kujundžić je rekao kako i to treba pokušati bolje urediti.

“Zakon o prekidu trudnoće je uistinu vrlo osjetljiv po brojnim aspektima i to trebamo pokušati bolje urediti poštujući i priziv savjesti, a tamo gdje nema nikog mora se osigurati zamjenska ustanova na relativno manjoj udaljenosti”, odgovorio je Kujundžić. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI