PORUKA CRKVE PREMIJERU Mons.Josip Kuhtić: “Pozivamo  na otvoren i hrabar dijalog, na međusobno poštivanje i čuvanje zajedništva u hrvatskom društvu, bez pritisaka i žurbe u donošenju odluka”

PORUKA CRKVE PREMIJERU Mons.Josip Kuhtić: “Pozivamo na otvoren i hrabar dijalog, na međusobno poštivanje i čuvanje zajedništva u hrvatskom društvu, bez pritisaka i žurbe u donošenju odluka”

Crkva ne odustaje od svog stava prema Istanbulskoj konvenciji u tjednu kada konvencija stiže na dnevni red Sabora, nove poruke s oltara. Iz crkve mole za odgađanje njezinog donošenja. Na to iz Banskih dvora nema odgovora, prenosi RTL-televizija.

Premijer mu je slao čestitke za imendan, razmijenili su i čestitke za Uskrs, a sada je kardinal Bozanić na Plenkovićev rođendan uzvratio- pismom vjernicima.

Pozvao je vjernike da mole za Plenkovića i zastupnike, odnosno kako je to kardinal rekao, one koji donose odluke.

“U svojim molitvama posebno molimo mudrost i svjetlo Duha Svetoga u savjestima onih koji donose odluke o važnim pitanjima za naš narod i državu. Kao Crkva pozivamo sve na otvoren i hrabar dijalog, na međusobno poštivanje i čuvanje zajedništva u hrvatskom društvu, bez pritisaka i žurbe u donošenju odluka”, poručio je Josip Kuhtić, rektor Katedrale.

Pismo je pročitano na svim misama u zagrebačkoj nadbiskupiji.

Kardinalovo pismo, sociolog religije i bivši veleposlanik pri Svetoj stolici Ivica Maštruko vidi kao molbu za odgađanje donošenje Istanbulske konvencije.

“Zato jer misli da treba još razmislit, vidjet, organizirat neki simpozij i tako nešto. Ništa neuobičajeno, i do sada je crkva izravno intervenirala u nizu slučajeva, posrednim putem, i on je govorio u nizu slučajeva u celofanu”, kazao je Ivica Maštruko, bivši veleposlanik pri Svetoj Stolici.

Da ne treba žuriti slaže se s kardinalom i Božo Petrov, šef MOST-a koji će većinom biti protiv.

“Smatramo također da RH ne može zadovoliti preduvjete za potpuno ostvarenje Istanbulske konvencije i dobit ćemo i kazne, srljamo kao guske u maglu”, poručuje.

U MOST-u će kažu, glasovati po savjesti. Ako tako bude i u HDZ-u, premijer Plenković imat će protiv Vladine odluke i svog stranačkog zamjenika Milijana Brkića, potpredsjednicu Ivanu Maletić i političkog tajnika Davor Ivo Stiera.

Foto/ZG-nadbiskupija

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI