Bulj pozvao građane da prosvjeduju protiv postavljanja baznih stanica: “Pozivam građane da se udruže i prosvjedima zaustave harač teleoperatera”

Bulj pozvao građane da prosvjeduju protiv postavljanja baznih stanica: “Pozivam građane da se udruže i prosvjedima zaustave harač teleoperatera”

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj pozvao je u srijedu građane da prosvjeduju protiv teleoperatera koji postavljaju bazne stanice diljem Hrvatske na krovove kuća, vrtića, škola, braneći svoj zakonski prijedlog kojim traži uvođenje obveze ishođenja građevinske dozvole za bazne stanice.

Bulj je noseći majicu s natpisom “Teleoperateri iznad zakona” u Hrvatskom saboru rekao da je Hrvatska jedina zemlja u Europi u kojoj teleoperateri ne trebaju građevinsku dozvolu za bazne stanice, a u kojoj im je dobit najviša dok je internet među najsporijima i najskupljima u Europi.

“Pozivam građane da se udruže i prosvjedima zaustave harač teleoperatera nad hrvatskim građanima”, kazao je Bulj predstavljajući u Saboru svoj prijedlog dopuna Zakona o gradnji koji Vlada ne prihvaća.

Upozorio je da je zračenje u Hrvatskoj na pojedinim lokacijama 890 puta veće nego u Beču ili Parizu, a naveo i podatke da je, primjerice, u Francuskoj za postavljanje bazne stanice i prikupljanje dokumentacije i dozvola potrebno čak dvije godine, u Austriji godinu dana, a u Hrvatskoj ni dva mjeseca.

“Jesmo li se zbog toga borili u Hrvatskoj, da budemo kolonija teleoperatera u kojoj građani nemaju pravo tražiti da se bazne stanice ne postavljaju pored kuća, škola, vrtića, na bolnice, zvonike crkava..”, upitao je Bulj, ustvrdivši kako Vlada nije navela nijedan argument zašto teleoperateri ne bi trebali ishoditi građevinsku dozvolu za bazne stanice.  (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI