HOĆE LI HDZ USPJETI POSLOŽITI TEREN ZA POBJEDU? Plenković nosi listu u prvoj izbornoj jedinici, ministri Božinović i Marić najjači aduti HDZ-a

HOĆE LI HDZ USPJETI POSLOŽITI TEREN ZA POBJEDU? Plenković nosi listu u prvoj izbornoj jedinici, ministri Božinović i Marić najjači aduti HDZ-a

Sad već nešto više znamo. Znamo tko će nositi liste HDZ-a i tko će na taj način snositi svoju odgovornost za neuspjeh ili pobrati lovorike u slučaju uspjeha.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kako se to i šika najavio je da će on ponijeti prvu izbornu jedinicu na svojim leđima. Ako misli da će mu biti lako, grdno se vara. Možda je sad samouvjeren i vedra pogleda gleda u budućnost ali ima mnogo utega svojih suradnika a on se najviše oslanja na dobro vođenje zemlje u vrijeme pandemije. Da li će mu to birači honorirati i da li će honorar biti izdašan, vidjet ćemo.

Dolazimo do druge izborne jedinice u kojoj će boje HDZ-a braniti predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Da su izbori u kladionicama ne bi baš stavili na njega niski koeficijent, već bi se više reklo da bi mnogi stavljali na njega kao iznenađenje.

Ne znamo koliko biračima znači Žarko Tušek i koliko ih je on zadužio svojim uspjesima, ali eto on će ponijeti listu treće izborne jedinice. Ne bi se baš kladili na njega, a u četvrtoj će u boj krenuti Ivan Anušić  koji je doživio debakl na predsjedničkim izborima s Kolindom Grabar Kitarović. Ne pamtimo baš ni neke njegove zasluge za Slavoniju, ali vidjet ćemo. Možda je bilo i boljih za ravnicu koja je opustjela.

Zdravka Marića već možemo promatrati kao pozitivca koji bi mogao uspjeti u petoj izbornoj jedinici. Dao je svima u vrijeme krize i dobro je to radio. Svoj posao očuvanja radnih mjesta je napravio najbolje kako je mogao.

U šestoj izbornoj jedinici je čovjek koji je najpozitivniji u redovima HDZ-a. Stoga za ministra policije Davora Božinovića ne bi smjelo biti većih problema. Njegovo zabrinuto, pa onda sve vedrije lice kao predsjednika Nacionalnog stožera bilo je svakog dana rado očekivano na malim ekranima. Njega već sada možemo proglasiti pobjednikom.

Što može u sedmoj izbornoj napraviti ministar branitelja Tomo Medved koji je bio gasitelj mnogih požara premijera Plenkovića a posljednje je bio njegov odlazak u Vukovar da popravi štetu odlaskom Penave. Od branitelja će dobiti glasove, samo da mu to ne bude jedino.

Oleg Butković u osmoj izbornoj ide nakon dosta uspješnog rada njegovog ministarstva. Pelješki most bi mu mogao biti magnet za brojne glasove a uostalom tamo je i doma ali kao uteg i mnogobrojna pisanja o njemu koja mu baš i nisu na čast.

Ivan Malenica nam se čini niti takav niti onakav. Kao da se nije likom nametnuo biračima a njima je to važno, uz to njegov otac je istaknuti HNS-ovac u Šibeniku tako da to bi mu moglo postati teret jer će ga građani percipirati kao dvostrukog igrača ali otom – potom..

Ministra zdravstva Vilija Beroša poslali su u njegovu domaću desetu izbornu jedinicu. Makar će biti domaći teško je da će mu zdravstveni radnici oprostiti što je dopustio da im se nakon svih njihovih napora snize plaće. Takvo što se ne oprašta još pogotovo kad te izda netko svoj.

Zdravka Bušić. potpredsjednica stranke juriša na dijasporu gdje je HDZ uvijek bio dobitnik ali ovog puta će tamo i Škoro postaviti nekog jakog, tako da se ne bi kladili ni na Zdravku.

Potvrdio je i da je postignut dogovor s Marijanom Petir oko zajedničkog izlaska na parlamentarne izbore, kao i s predsjednikom HSLS-a Dariom Hrebakom, koji baš i ne daju neku nadu HDZ-ovcima.

Za oko dva tjedna Plenković je najavio ostala imena pa ćemo vidjeti onda kakve su zapravo sveukupne šanse stranke.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Izvor/HDZ FACEBOOK

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI