Posljednji dan za prikupljanje potpisa za referendum “67 je previše”: U ponoć istječe rok za prikupljanje potpisa

Posljednji dan za prikupljanje potpisa za referendum “67 je previše”: U ponoć istječe rok za prikupljanje potpisa

Posljednji je dan za prikupljanje potpisa za referendum “67 je previše” – protiv mirovinske reforme.  U Zagrebu svi štandovi su puni građana koji svojim potpisom daju jasno do znanja Pavićevoj i Plenkovićevoj mirovinskoj reformi da to neće proći. Odaziv je očigledno zadnji dan i više nego dobar. Iz triju sindikalnih središnjica poručuju da su štandovi diljem Hrvatske puni. U ponoć, kada istječe rok za prikupljanje potpisa, sindikati će na konferenciji za novinare objaviti prve neslužbene rezultate, a točan broj potpisa znat će se idući tjedan. U akciji je sudjelovalo više od 4 tisuće volontera od toga jako puno mladih ljudi koji su svjesni da je ova mirovinska reforma štetna i ponajviše za njih same.

Predstavnici sindikalne Inicijative izvijestili su jučer da je odaziv građana na potpisivanje peticije za referendum znatno bolji posljednjih nekoliko dana, piše HRT.

Vezano za odluku Ustavnog suda da neće postupati u vezi s financiranjem medijske kampanje Ministarstva rada i socijalnog sustava o cjelovitoj mirovinskoj reformi, protumačili su da se Ustavni sud vodi više političkim kriterijima, nego pravnim.  Sindikalci su ostali i pri tvrdnji da Vlada vodi protukampanju plašenja građana što se tiče izračuna proračunskog troška od 45 milijardi kuna.

Autor: Totalno.hr / Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI