U subotu posljednja ovogodišnja akcija “Udomljavanje je fora”

U subotu posljednja ovogodišnja akcija “Udomljavanje je fora”

Posljednja ovogodišnja akcija “Udomljavanje je fora”, s porukom “Ne kupujte živa bića, jer ljubav se ne kupuje”, bit će održana u subotu od 9 do 15 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a građani će osim udomljavanja životinja moći dobiti i informacije o važnosti volonterskog rada.

Udruga Prijatelji životinja priopćila je u petak da zajedno sa Skloništem grada Zagreba u Dumovcu poziva građane da volontiraju u skloništima za nezbrinute životinje.

Ističu da psi uz smještaj, hranu, njegu i veterinarsku skrb trebaju i šetnje te igru, gdje ponajviše mogu pomoći volonteri. To podrazumijeva i socijalizaciju pasa, zahvaljujući čemu stanari skloništa lakše pronalaze novi dom.

“Svaka izdvojena minuta puno će značiti psima koji ne mogu dočekati da ih netko prošeta, a druženje s njima donijet će radost i svakom volonteru”, poručili su organizatori.

Akciju organizira gradsko sklonište za životinje Dumovec u suradnji s udrugama Noina arka i Prijatelji životinja, a odvija se pod motom “Šapa gore za volontere”. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI