MUP: Dva posljednja slučaja krijumčarenja marihuane u krovovima kamiona nisu povezana

MUP: Dva posljednja slučaja krijumčarenja marihuane u krovovima kamiona nisu povezana

Srbijanske krijumčare uhićene u Tovarniku s 280 kilograma marihuane skrivene u krovu kamiona hladnjače policija ne povezuje s grupom njihovih sunarodnjaka koja je tjedan ranije na isti način u Zagrebu ‘pala’ s 90 kilograma iste droge, doznaje se u policiji.

“Iako su te dvije velike pošiljke marihuane prokrijumčarene na isti način u krovu hladnjače te se u oba slučaja radi o srbijanskim državljanima i istoj vrsti droge druga vezu među tim zapljenama ne može se pronaći”, kazala je Hini glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

“Nakon uspješne zapljene 90 kilograma marihuane prije sedam dana u Zagrebu, jučer je na Tovarniku, također sakriveno u hladnjači, zaplijenjeno još 280 kilograma marihuane. U nepunih mjesec dana u 15-tak slučajeva diljem zemlje, zahvaljujući odličnoj suradnji policije i carine, zaplijenjeno je oko tone i 100 kilograma marihuane”, dodala je Mandić.

Čak 364 paketa s ukupno 280 kilograma marihuane, koju su u četvrtak carinici i policajci pronašli na graničnom prijelazu Tovarnik, nalazila se u krovu teretnjaka srbijanskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Srbije.

Tjedan ranije uhićena su dvojica državljana Crne Gore i jedan srbijanski državljanin koji su u kamionu beogradskih registracija u Zagreb doveli 90 kilograma marihuane. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI