POSLAO PISMO! Kardinal Bozanić obiteljima stradalih 12 Poljskih hodočasnika: “u sućuti i žalosti zbog ovog tužnog trenutka, s pouzdanjem u nadu uskrsnuća, zazivam na sve zagovor Blažene Djevice Marije, Kraljice mira”

POSLAO PISMO! Kardinal Bozanić obiteljima stradalih 12 Poljskih hodočasnika: “u sućuti i žalosti zbog ovog tužnog trenutka, s pouzdanjem u nadu uskrsnuća, zazivam na sve zagovor Blažene Djevice Marije, Kraljice mira”

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, nakon prometne nesreća u kojoj je poginulo 12 poljskih hodočasnika, uputio je u nedjelju 7. kolovoza pismo sućuti predsjedniku Poljske biskupske konferencije poznanskom nadbiskupu Stanisławu Gądeckom, priopćili su u utorak iz zagrebačke nadbiskupije.

“Pismo donosimo u cijelosti:

“Preuzvišeni Gospodine, u ranim jutarnjim satima 6. kolovoza pogodila nas je vijest o tragičnoj nesreći koja se dogodila nedaleko od Zagreba, a u kojoj je sudjelovao autobus s poljskim hodočasnicima na putu prema Međugorju u Bosni i Hercegovini.

U ime Zagrebačke nadbiskupije ovim putem Crkvi u Poljskoj i obiteljima žrtava izražavam iskrenu sućut, blizinu onima koji strahuju za sudbinu svojih najmilijih i koji su pogođeni ovim događajem.

Molimo za osobe koje su tragično preminule, preporučamo duše pokojnih dobrostivom milosrđu nebeskoga Oca i molimo obilje blagoslova snage i mira za one koji su ožalošćeni i za one koji su sudjelovali u ovoj nesreći.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije odmah je izrazio kršćansku blizinu i pomoć u ovim tragičnim okolnostima. Nadbiskupijski Caritas omogućio je smještaj obiteljima poginulih i ozlijeđenih kako bi bili u blizini svojih najmilijih.

Preuzvišeni Gospodine, u molitvenom zajedništvu, u sućuti i žalosti zbog ovog tužnog trenutka, s pouzdanjem u nadu uskrsnuća, zazivam na sve zagovor Blažene Djevice Marije, Kraljice mira. Odan u Gospodinu”, napisao je zagrebački nadbiskup u pismu sućuti, upućenom u nedjelju.

U teškoj prometnoj nesreći poljskog autobusa u subotu je život izgubilo 12 osoba.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji za novinare u Varaždinu izvijestio je da je na autocesti A4, slijetanje poljskog autobusa koji je vozio hodočasnike u Međugorje u Bosnu i Hercegovinu, smrtno stradalo 12 osoba, a ozlijeđene 32 osobe.

Foto: Screenshot/ Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI