“Krila Oluje” posjetila “Frecce Tricolore”

“Krila Oluje” posjetila “Frecce Tricolore”

Akrobatska grupa Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” posjetila je akrobatsku grupu talijanskoga ratnog zrakoplovstva “Frecce Tricolori“ u Rivoltu s kojom je izvela trenažne letove.

Taj posjet, koji je organiziran u četvrtak, nastavak je iznimno dobre suradnje dviju akrobatskih grupa koje su u fazi priprema za ovogodišnju sezonu nastupa, priopćeno je u petak iz Zrakoplovne baze u Zemuniku.

Kako se navodi, ‘Krila Oluje’ i ‘Frecce Tricolori’ izveli su zajedno dva trenažna leta, piloti ‘Krila Oluje’ bili su u talijanskim letjelicama i imali su priliku vidjeti njihov nastup iznad Lignana Sabiadorra te zrakoplovne baze Rivolta, a piloti ‘Frecce Tricolori’ imali su priliku letjeti s hrvatskim kolegama u zrakoplovima Pilatus PC-9M.

Osim trenažnih letova, bilo je riječi i o uzvratnom posjetu ‘Frecce Tricolori’ u Zemunik, koji je planiran početkom travnja 2018., kada bi ponovno izveli zajedničke trenažne letove izveli zadarske rive.

Vođa ‘Krila Oluje’ satnik Darko Belančić rekao je kako među pilotima dviju grupa vlada veliko uvažavanje i prijateljski odnos, koji je godinama građen kroz zajedničke nastupe na velikim međunarodnim aeromitinzima, te kako posjeti matičnim bazama postaju tradicija od koje obje grupe imaju veliku korist.

“Radujemo se svakom našem susretu i zajedničkim treninzima, a kako je svima nama nezaboravan doživljaj osjetiti njihove točke nastupa, tako je i njima uvijek znatiželja uživo doživjeti iz naše kabine sve akrobacije koje izvodimo u svojem programu”, istaknuo je satnik Belančić.

Autor/H/B.B./Foto/FaH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI