Jeremy Hunt: EU bi idući tjedan mogao ponuditi odgodu brexita s uvjetima

Jeremy Hunt: EU bi idući tjedan mogao ponuditi odgodu brexita s uvjetima

Europska unija bi idući tjedan mogla održati izvanredan summit na kojem bi ponudila odgodu brexita uz potencijalno zahtjevne uvjete poput održavanja još jednog referenduma o članstvu, rekao je u četvrtak britanski ministar vanjskih poslova Jeremy Hunt.

“Mogao bi se dogoditi, ali ne znamo hoće li doista biti izvanrednog summita EU-a kako bi nam se ponudila odgoda”, kazao je za radio BBC.

“Ne znamo koliko bi ona bila duga te bi moglo biti nekih vrlo zahtjevnih uvjeta”, poput održavanja još jednog referenduma. Dodao je kako takva opcija vjerojatno ne bi dobila podršku britanskog parlamenta.

Hunt je kazao i kako vlada još uvijek ne zna hoće li dvaput poražen sporazum premijerke Therese May i Bruxellesa idući tjedan ponovno biti vraćen na glasovanje.

“Hoćemo li riješiti to ili imati paralizu oko brexita?”, pitao je ministar i ustvrdio kako izlaz bez dogovora 29. ožujka i dalje ostaje alternativa.

Zaključio je kako u slučaju zastoja idući tjedan parlament i dalje ima opciju povući članak 50. i otkazati cijeli brexit, iako su za to male šanse. (Hina)

Foto/Jeremy Hunt/Twitter

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI