Papi ponuđeno milijun dolara za humanitarne svrhe ako bude vegan za korizmu

Papi ponuđeno milijun dolara za humanitarne svrhe ako bude vegan za korizmu

Papa Franjo će dobiti milijun dolara za humanitarnu organizaciju po svom izboru ako pristane biti vegan za korizmu, objavila je u srijedu međunarodna kampanja koju podržavaju glazbene i filmske zvijezde.

Vegansku kampanju od milijun dolara predvodi 12-godišnja Genesis Butler iz Kalifornije koja se na svom Twitter profilu opisuje kao aktivistica za prava životinja i veganka.

“Tražimo od pape Franje da pomogne u zaštiti našeg planeta tako da skrene pozornost na strahovit utjecaj uzgoja životinja za prehranu”, kazala je Butler u videosnimci objavljenoj na službenoj stranici kampanje.

Franjo bi prelaskom na veganstvo za korizmu “predvodio put prema održivijem planetu”.

“Pridružite nam se i borite se protiv klimatskih promjena drugačijom prehranom”, dodala je Butler.

Korizma je razdoblje odricanja koje počinje šest tjedana prije Uskrsa, najvažnijeg kršćanskog blagdana. Ove godine korizma počinje 6. ožujka, a Uskrs pada na 21. travnja.

Butler se u pismu Papi referira na njegovu ekološku encikliku “Laudato Si” te poručuje kako bi bila “oduševljena” da ga može upoznati.

Vegansku kampanju od milijun dolara, među ostalima, podržavaju glazbenici Paul McCartney i Moby te glumci Woody Harrelson i Joaquin Phoenix.

Milijun dolara donacije osigurala bi zaklada Blue Horizon International, humanitarni ogranak tvrtke za terapiju matičnim stanicama.

Istovremeno Papa Franjo pokušava osigurati mir na planetu te je u srijedu izrazio nadu da je njegov povijesni posjet Arapskom poluotoku doprinos međuvjerskom dijalogu, uvjerenju da dvije religije poštuju zajedničke vrijednosti i da sukob kršćanstva i islama nije neizbježan.

Franjo se u utorak vratio u Rim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata gdje je u Abu Dhabiju predvodio dosad najveću misu u javnosti na Arapskom poluotoku otkako postoji islam.

Autor/Totalno.hr/Hina/Foto/Katolički tjednik

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI