Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Kuščević: Predsjednica Grabar-Kitarović nema pravo kada tvrdi da nema reformi

Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Kuščević: Predsjednica Grabar-Kitarović nema pravo kada tvrdi da nema reformi

Ministar uprave i novi politički tajnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Lovro Kuščević izjavio je u četvrtak da predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nema pravo kada kritizira Vladu RH da reformi gotovo i nema.

Predsjednica Grabar-Kitarović nema pravo kada tvrdi da reformi nema, reformi ima, ova Vlada provodi reforme, te reforme su dobro prepoznate i rezultati su dobro vidljivi, rekao je ministar Lovro Kuščević novinarima prije početka Vladine sjednice.

Upitan kako to da predsjednica ne prepoznaje reforme ministar Kuščević je odgovorio kako predsjednica uvijek želi više i svatko želi više, i mi želimo više i bolje, i upravo realizacijom nacionalnog programa reformi bit će još više i bolje.

Kuščević je dodao da na Vladi imaju četiri izborna zakona – izbor za predsjednika/predsjednicu, izbor za Hrvatski sabor, lokalne izbore i EU izbore. “Razmišljamo o tome kako bi se sve to pojednostavilo, kako bi se napravilo transparentnijim, da možda sve te zakone ujedinimo u jedinstveni izborni zakon”, kazao je ministar uprave.

Tu se radi samo o tehnikalijama, ne radi se o nikakvim bitnim promjenama tipa prekrajanje izbornih jedinica, uvođenje preferencijalnih glasova i slično, kaže ministar uprave i novi politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević.

Autor/H/B.B./Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI