Sindikat policijskih službenika podržao sporazum Božinovića i Dabe o financiranju smještaja policajaca

Sindikat policijskih službenika podržao sporazum Božinovića i Dabe o financiranju smještaja policajaca

Predsjednik Sindikata policijskih službenika (SPS) Mario Puškarić u subotu je podržao sporazum o financiranju smještaja policajaca u Novalji koji su dan ranije potpisali ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i novaljski gradonačelnik Ante Dabo.

Posljedica prvog sporazuma što ga je MUP potpisao s nekim gradom bit će, među ostalim, subvencija za stanarine policajcima u Novalji koja u ljetnim mjesecima ima povećanu potrebu za policijskim službenicima. Iako je mali grad kroz Novalju u ljetnoj sezoni prođu stotine tisuća turista, a zbog visokih cijena života suočila se s deficitom policajaca.

“Kao sindikat koji se od trenutka osnivanja zalaže za poboljšanje između ostalog i materijalnog statusa policijskih službenika i djelatnika MUP-a, imamo potrebu da navedeni Sporazum, ali i Vas ponaosob, pohvalimo jer ga smatramo iskorakom više u nastojanju da se lokalna zajednica uključi u poboljšanje socijalnog i materijalnog statusa policijskih službenika koji žive i rade na području lokalne uprave i samouprave”, napisao je Puškarić.

“Briga lokalne zajednice o policijskim službenicima izravni je pokazatelj zainteresiranosti za stanje sigurnosti Vas kao gradonačelnika, čime ste prvi gradonačelnik koji se samoinicijativno u suradnji s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem odlučio na ovakav hvale vrijedan i nesebičan način pomoći policijskim službenicima u posljednjih 20 godina”, stoji u otvorenom pismu upućenom i medijima.

SPS ističe i kako je ovim primjerom pokazano da je “suradnja države i lokane zajednice na poboljšanju materijalnih i socijalnih uvjeta policijskih službenika itekako moguća” te da će “poslužiti kao primjer i drugim lokalnim zajednicama”, posebno na dubrovačkom i istarskom području “gdje policijski službenici, koji su raspoređenih iz drugih krajeva Hrvatske, doslovno preživljavaju i žive na rubu egzistencije”.

Pismo predsjednika sindikata policijskih službenika Maria Puškarića prenosimo u cijelosti:

„Na web stranici grada Novalje uočili smo da je potpisan Sporazum o financiranju smještaja policijskih službenika Policijske postaje Novalja između grada Novalje i Ministarstva unutarnjih poslova. Upoznavši se s viješću, kao sindikat koji se od trenutka osnivanja zalaže za poboljšanje između ostalog i materijalnog statusa policijskih službenika i djelatnika MUP-a, imamo potrebu da navedeni Sporazum, ali i Vas ponaosob, pohvalimo jer ga smatramo iskorakom više u nastojanju da se lokalna zajednica uključi u poboljšanje socijalnog i materijalnog statusa policijskih službenika koji žive i rade na području lokalne uprave i samouprave. Briga lokalne zajednice o policijskim službenicima izravni je pokazatelj zainteresiranosti za stanje sigurnosti Vas kao gradonačelnika, čime ste prvi gradonačelnik koji se samoinicijativno u suradnji s ministrom unutarnjih poslova gosp. Davorom Božinovićem odlučio na ovakav hvale vrijedan i nesebičan način pomoći policijskim službenicima u posljednjih 20 godina. U ime članova Sindikata policijskih službenika, te u svoje osobno ime, zahvaljujem Vam se na Sporazumu koji ste potpisali u cilju poboljšanja standarda i životnih uvjeta policijskih službenika koji poslove obavljaju ili budu obavljali na području Policijske postaje Novalja. Ovom prilikom želimo pohvaliti i dvojicu pomoćnika ministra gosp. Cvjetka Obradovića i gosp. Damira Truta s kojima smo o ovoj temi nekoliko puta razgovarali, a njenim realiziranjem pokazali su da svoju dužnost obavljaju itekako ozbiljno i profesionalno te da se drže danih obećanja sukladno financijskim mogućnostima Ministarstva, jer uz ovaj sporazum pokrenute su brojne adaptacije smještajnih i radnih objekata MUP-a, realizirana je nabava dijelova policijske odore koji su nedostajali i koji godinama nisu nabavljani te je u najavi ove godine kupnja pancirki i nove opreme za javni red. Poštovani Gradonačelniče i Ministre, ovim primjerom pokazali ste da je suradnja države i lokane zajednice na poboljšanju materijalnih i socijalnih uvjeta policijskih službenika itekako moguća i vjerujemo da se neće stati na ovome već da će Vaš sporazum poslužiti kao primjer i drugim lokalnim zajednicama, osobito na području PU dubrovačko-neretvanske i PU istarske gdje nedostaje poveći broj policijskih službenika i gdje policijski službenici, koji su raspoređenih iz drugih krajeva Hrvatske, doslovno preživljavaju i žive na rubu egzistencije.”

S poštovanjem,

Predsjednik

Mario Puškarić

Izvor/H/B.B./Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI