Policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije zatekli su u nadzoru prometa starijeg muškarca koji je vozio u suprotnom smjeru na autocesti, vozač tegljača bio pijan

Policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije zatekli su u nadzoru prometa starijeg muškarca koji je vozio u suprotnom smjeru na autocesti, vozač tegljača bio pijan

Prilikom nadzora brzine tijekom proteklog vikenda na Autocesti A3, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije zabilježili su dva slučaja nepoštovanja prometnih propisa, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

Prvi slučaj zabilježen je u subotu 29. kolovoza na 257. km u smjeru Zagreba. Naime, policijski su službenici uočili osobni automobil marke VW Passat koji se kretao krajnjom lijevom prometnom trakom u suprotnom smjeru od Prometnog čvora Županja (gdje se polukružno okrenuo) do Prometnog čvora Velika Kopanica, odnosno 26 km u suprotnom smjeru.

Prilikom uočavanja navedenog vozila, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije odmah su krenuli za vozačem, s velikim oprezom i pritom upozoravajući druge sudionike zvučnom i svjetlosnom signalizacijom. Zaustavili su ga pred Prometnim čvorom Velika Kopanica te doveli do naplatne postaje Velika Kopanica gdje su utvrdili da se radi o 79 – godišnjem hrvatskom državljaninu.

Vozaču je propisana novčana kazna od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do 24 mjeseca, a po pravomoćnosti presude odredit će mu se 6 negativnih prekršajnih bodova.

Drugi slučaj zabilježen je u nedjelju 30. kolovoza prilikom nadzora brzine kod Odmorišta Novska u smjeru Zagreba. Policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije uočili su skup vozila, odnosno tegljač s poluprikolicom bugarskih nacionalnih oznaka, čiji je 59 – godišnji vozač, državljanin Republike Bugarske svojim načinom vožnje ukazivao da je pod utjecajem alkohola. Istog su zaustavili i obavili nadzor na Odmorištu Novska gdje su mu izmjerili 2,53 g/kg. Vozač je isključen iz prometa, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola i pritvoren je u PPrP Kutina.

Na temelju čl. 199. ZSPC-a protiv vozača je policija podnijela Optužni prijedlog u kojem je predložena novčana kazna od 15.000 kuna i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području RH u trajanju od 6 mjeseci. Nadležni Prekršajni sud u Kutini je danas, 31. kolovoza nakon rasprave donio presudu: novčana kazna od 9.000 kuna, 300 kuna troškovi prevođenja i 3 mjeseca zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području RH, stoji u priopćenju Ravnateljstva policije.

Foto: Ravnateljstvo policije RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI