Policijski psi As i Kastro na izložbi fotografija „Šapice na zadatku“

Policijski psi As i Kastro na izložbi fotografija „Šapice na zadatku“

U povodu Svjetskog dana ljubavi prema kućnim ljubimcima, na riječkom Korzu je danas otvorena izložba fotografija „Šapice na zadatku“ u organizaciji radne skupine za zaštitu životinja Primorsko-goranske županije, na kojoj su predstavljeni radni psi iz vatrogasne zajednice, HGSS-s i iz primorsko-goranske policije – ovčari As i Kastro.

As je potražni pas, iz pasmine belgijski ovčar, koji je star četiri godine, a specijaliziran je za detekciju eksploziva. Drugi policijski pas čije fotografije su izložene je Kastro, njemački ovčar, također star četiri godine, specijaliziran za detekciju droga. O njegovom uspjehu u pronalasku veće količine droga je već javnost upoznata, a danas je oduševio prolaznike na Korzu prilikom otvaranja izložbe. S njime je bila i njegova Nina, policijska službenica uz koju provodi 24 sata kako kroz treninge i rad, tako i u igri i šetnji.


Izložba je inače posvećena radnim psima i značaju koji oni imaju u našim svakodnevnim životima, a što osobito dolazi do izražaja u kriznim situacijama, istaknuli su organizatori iz Primorsko-goranske županije.

Uz fotografije potražnih pasa u policiji, vatrogastvu i HGSS-u kao i detekcijskih, terapijskih i pasa vodiča, na izložbi su prikazane i zanimljivosti iz svijeta radnih šapica, koje će građani i gosti Rijeke moći razgledati sljedećih deset dana, izvjestila je policija.

Foto: PU primorsko-goranska

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI