Dani otvorenih vrata Policijske akademije održani na Cvjetnom trgu: Žele privući mlade za zanimanje policajca ili policajke!

Dani otvorenih vrata Policijske akademije održani na Cvjetnom trgu: Žele privući mlade za zanimanje policajca ili policajke!

Na Cvjetnom trgu Petra Preradovića u Zagrebu održana je manifestacija Dan otvorenih vrata Policijske akademije koji je organizirala Policijska uprava zagrebačka u suradnji s Policijskom akademijom i Policijskom školom “Josip Jović”.

Tom  se prilikom održalo niz različitih aktivnosti kako bi se privukao što veći broj zainteresiranih  kandidata za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2019./2020.

Početak programa krenuo je  spuštanjem specijalaca s krova i demonstracijom borbenih vještina. Brojni okupljeni s velikim zanimanjem gledali su opremu i oružje s kojim raspolažu zagrebački policajci.

Ravnatelj policijske akademije Dubravko Novak naglasio je da ovakvim programom mogu pobuditi veće zanimanje za policijski poziv. Natječaj za potencijalne nove polaznike akademije traje od 1.3 do 31.7. 2019. a planiran je upis novih 750 polaznika, kazao je Novak za HRT.

Novak je naglasio da će zbog skorog ulaska u Schengen biti potrebno pojačati policijske snage te očekuje veliki odaziv mladih polaznika.

Poseban poziv upućuju onima koji imaju želju postati policajac ili policajka, hrvatski su državljani sa završenom četverogodišnjom srednjom školom i mlađi od 28 godina. Ovo je prilika i svim drugim građanima da se pobliže upoznaju s radom policije, opremom i tehnikom koju koriste u svakodnevnom radu.


Proširite sliku o radu policije, njenom osposobljavanju i obrazovanju, te mogućnostima zapošljavanja.

Autor: Totalno.hr/Foto i video: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI