Ravnatelj policije Nikola Milina o novinarki Net.hr-a Đurđici Klancir: “Ne radi se o nalogu političara ni župana ni načelnika policijske uprave nego redovitom policijskom postupanju”

Ravnatelj policije Nikola Milina o novinarki Net.hr-a Đurđici Klancir: “Ne radi se o nalogu političara ni župana ni načelnika policijske uprave nego redovitom policijskom postupanju”

Nikola Milina, glavni ravnatelj policije u RTL-u Danas rekao je da policija nije upala u redakciju, nego je obavljala provjeru identiteta, što je dio njihovih svakodnevnih aktivnosti.

“Ne radi se o nalogu političara ni župana ni načelnika policijske uprave nego redovitom policijskom postupanju, gdje su kolege iz PU Sisak, jer nisu mogle nedvojbeno utvrditi o kojoj se osobi radi, a to je Đurđica Klancir, ne postoji u službenim evidencijama nego postoje osobe s dodatnim imenom ili prezimenom, tako da su od kolege iz postaje Trešnjevka tražili dodatnu provjeru. Kolege su u svojoj redovitoj aktivnosti došle na adresu. Moram reći da je policija dužna ustupati podatke odvjetnicima kada zastupaju stranke u konkretnim predmetima”, rekao je Milina za RTL.

Ravnatelj policije Nikola Milina kaže da je riječ o redovnom policijskom postupanju.

“U samom zakonu o odvjetništvu je propisana obveza policije da daje podatke o osobama kada su zastupane po odvjetnicima u konkretnim predmetima”, ponovio je još jednom Milina.

Milina demantira da je riječ o napadu na novinarsku slobodu te naglašava kako policija bilježi pad događaja koji se karakteriziraju kao napad na novinare.

“U 2017. smo imali 20 takvih događaja, a lani 10. Policija je u većini tih događaja podnijela optužne prijedloge ili kaznene prijave. Dajemo posebnu pažnju zaštiti novinara. Policija je dužna imati isti pristup prema svim građanima”, rekao je za RTL glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Iz MUP-a su se oglasili priopćenjem u kojem navode da su morali utvrditi točan identitet jer u Hrvatskoj postoji više osoba s tim imenom i prezimenom. U konkretnom slučaju, dodali su, radi se o podnesenom zahtjevu oštećene osobe, koja je zatražila ustupanje podataka za pokretanje privatne tužbe.

Izvor/RTL Direkt

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI