Velika policijska akcija FUP-a u BiH kodnog naziva “Orka”: Pretresi se obavljaju na više lokacija u Mostaru, Čitluku, Jablanici, Kupresu, Sarajevu, Istočnom Sarajevu

Velika policijska akcija FUP-a u BiH kodnog naziva “Orka”: Pretresi se obavljaju na više lokacija u Mostaru, Čitluku, Jablanici, Kupresu, Sarajevu, Istočnom Sarajevu

Pripadnici FUP-a od jutros provode dosad najveću operativnu akciju kodnog naziva “Orka” od početka ove godine, na širem području Federacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz FUP-a.

Prema posljednjim informacijama, pod kontrolom je 13 osoba, a jedna osumnjičena osoba nije dostupna Federalnoj upravi policiji, piše regionalni portal Slobodna Bosna.

Prema informacijama iz FUP-a, akcija kodnog naziva “Orka” provodi se od  ranih jutarnjih sati, a usmjerena je protiv organizirane grupe u kojoj se 14 osoba sumnjiči za više teških krađa, razbojništava, neovlaštenje proizvodnje i trgovine drogom te druga kaznena djela.

Pripadnici skupine su u proteklih pet godina pljačkali transporte novca, tržne centre, benzinske crpke, krali i preprodavali automobile te krijumčarili drogu.

Na taj su način prisvojili iznos od najmanje milijun konvertibilnih maraka (oko 500 tisuća eura).

Identitet uhićenih policija nije potvrdila, no mediji navode kako je na čelu ove kriminalne skupine bio stanoviti Rahman Begluk a u pljačkama su sudjelovali i njegovi sinovi.

Pretresi se obavljaju na više lokacija u Mostaru, Čitluku, Jablanici, Kupresu, Sarajevu, Istočnom Sarajevu.

Jedan od osumnjičenih, prema neslužbenim informacijama, nalazi se u Hrvatskoj na izdržavanju kazne.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Slobodna Bosna

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI