(VIDEO) POLICIJSKA AKCIJA “LIJEVAK”: Kod dvojice muškaraca pronađeni šatori, 333 stabljike i 11 kilograma marihuane

(VIDEO) POLICIJSKA AKCIJA “LIJEVAK”: Kod dvojice muškaraca pronađeni šatori, 333 stabljike i 11 kilograma marihuane

Krapinsko-zagorska policija uhitila je dvojicu muškaraca u čijem je automobilu te na adresama na kojima borave u Zagrebu i Ereveniku Zlatarskom pronašla 333 stabljike konoplje u rastu, 11,3 kilograma marihuane i šest šatora za uzgoj konoplje.

U srijedu, 29. siječnja 2020. godine oko 11,45 sati prilikom provođenja zajedničke preventivno-represivne akcije „Lijevak“ u suradnji sa carinskim službenicima Službe mobilne jedinice Krapina, na odmaralištu brze ceste D14 u Špičkovini kontrolirano je osobno vozilo marke VW Passat zagrebačkih registarskih oznaka u kojem se nalazilo dvoje hrvatskih državljana starosti 32 i 33 godine.

Izvršenom kontrolom osobnog vozila uočena je zelena biljna materija karakterističnog mirisom i izgledom nalik na marihuanu. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem došlo se do saznanja da 32 i 33 godišnji hrvatski državljanin bave uzgojem marihuane u za to posebno izrađenim indoor laboratorijama u Zagrebu i Erveniku Zlatarskom. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu izvršena je pretraga osobnog vozila, kao i objekata kojima se koriste osumnjičeni, priopćio je MUP.

Na adresi u Zagrebu gdje neprijavljeno boravi 33 godišnjak, pronađena su dva laboratorija (šatora) s patent otvorima koji su opremljeni sa ventilatorima, svjetiljkama, transformatorima, filterima zraka, vodenom pumpom, štapovima za uzgoj biljaka, plastičnim cijevima i akvarijskim pumpama, 15 komada stabljika konoplje u rastu visina od 55 do 115 cm, sveukupno 2 534,4 grama sušene zelene biljne materije – marihuane, digitalna vaga, plastična posuda, ispunjena sa 237 grama ulja kanabisa.

Na adresi u Ereveniku Zlatarskom kod 32 godišnjaka pronađena su četiri indoor šatora sa opremom (ventilatori, grijači lampe sa prigušnicama, digitalni termometari,  filteri zraka, platični stabilizatori za biljke, pretvarači struje, vodene pumpe, rashladni uređaji, ovlaživači, filteri vode, klima uređaji), 5 kilograma i 776,6 grama marihuane i 318 komada stabljika konoplje visine od 5 do 70 centimetara, stoji u priopćenju.

Autor/ Hina/ Totalno.hr/ Foto i video: MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI