“DIKA HRVATSKE POLICIJE” Glavnom ravnatelju policije Nikoli Milini uručena medalja za policijske zasluge

“DIKA HRVATSKE POLICIJE” Glavnom ravnatelju policije Nikoli Milini uručena medalja za policijske zasluge

Ministarstvo unutarnjih poslova i administracije Republike Poljske odlučilo je dodijeliti navedeno odlikovanje Nikoli Milini za zasluge i iznimnu suradnju ostvarenu u okviru projekta „Sigurna turistička sezona“, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

Kao što je najavljeno prilikom radnog posjeta izaslanstva Nacionalne policije Republike Poljske, u okviru suradnje u projektu „Sigurna turistička sezona“, održanom u Rijeci prošli tjedan (20. kolovoza), jučer 29. kolovoza u Ravnateljstvu policije održan je službeni susret Nj. E. Andrzeja Edwarda Jasionowskog s glavnim ravnateljem policije, kojom prilikom je g. Nikoli Milini svečano uručena medalja za policijske zasluge.

U projekt „Sigurna turistička sezona“, koji je hrvatska policija pokrenula još 2006. godine, poljska Nacionalna policija uključila uključila se 2010. godine kada su poljski policijski službenici u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim kolegama radili na području Policijske uprave zadarske. U posljednjih 8 godina, suradnja u okviru projekta se kontinuirano proširivala te je ove godine sudjelovao do sada najveći broj poljskih policijskih službenika, njih ukupno 12, koji su raspoređeni u četiri hrvatske Policijske uprave: istarsku, primorsko – goransku, splitsko – dalmatinsku i zadarsku.

Od ukupno 18 država, 20 policijskih organizacija te 89 stranih policijskih službenika koji su u 2018. godini sudjelovali u projektu, poljski policijski službenici su brojčano najzastupljeniji, a od početka provedbe u projektu ih je ukupno sudjelovalo 46.

Prepoznavši značaj i doprinos Hrvatskoj, projekta međunarodne policijske suradnje, poljska policija odlučila je razviti projekt kojeg u trenutnoj fazi provode s talijanskim partnerima.

Glavni ravnatelj Milina zahvalio je na dodijeljenom odličju te istaknuo kako su poljski policijski službenici intenzivno uključeni u poslove koje obavljaju s hrvatskim kolegama te je pohvalio njihov angažman, visoku razinu profesionalnosti i stručnosti prilikom postupanja kao i značajnu pomoć koju pružaju hrvatskim kolegama u kontaktu s poljskim državljanima.

Ovom prilikom istaknuto je kako je dosadašnja suradnja hrvatske i poljske policije na iznimno visokoj razini, a današnji događaj samo je potvrda partnerskih i prijateljskih odnosa, ali i dodatni poticaj da se buduće aktivnosti usmjere prema daljnjem jačanju postojećih kontakata i razvijanju suradnje u svim područjima policijskog rada.

Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI